back

Громадську будівлю в Стольному облаштують для тимчасового проживання ВПО за рахунок залишку коштів державної субвенції

  Кошти, що залишились від субвенції з Державного бюджету на організацію широкосмугового доступу до мережі Інтернет в сільській місцевості, спрямують на облаштування громадської будівлі в с.Стольне для розміщення у вказаній будівлі громадян, які у зв’язку з бойовими діями вимушено залишили місце проживання/перебування. Одне з таких рішень прийняли на пленарному засіданні 26 сесії Менської міської ради.

Окрім того депутати прийняли рішення про створення індустріального парку «Менський» на затвердження його Концепції, в якому, завдяки співпраці з обласним департаментом економічного розвитку врахували всі рекомендації від міністерств. Після ознайомлення, було затверджено звіти про виконання за 9 місяців поточного року плану соціально-економічного розвитку громади, її бюджету та низки цільових програм, в тому числі щодо підтримки та розвитку місцевого самоврядування, щодо розвитку міжнародного співробітництва і партнерства, а також цілого ряду програм, спрямованих на захист інтересів дітей та соціальний захист мешканців.                                                                   

Враховуючи зменшення надходжень до місцевого бюджету через воєнний стан, визнано недоцільним прощення заборгованості ПрАТ «Корпорація «Інтерагросистема» та прийнято рішення вивчити питання щодо можливості передачі у комунальну власність частини газопроводу в рахунок боргу. З цих же причин відмовлено у клопотанні ТОВ «МІВІДА» про зменшення орендної плати за користування земельними ділянками для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

За результатами опрацюваня на засіданнях проофільних депутатських комісій було затвердженно Програму з інфекційного контролю та дотримання заходів із запобігання інфекціям, пов’язаним з наданням медичної допомоги в КНП «Менський центр ПМСД» на 2023- 2025 роки та цілого ряду програм в новій редакції, серед них програми «Діти Менщини», «Турбота про літніх людей», «Безпечна громада» (по профілактиці правопорушень); програми по соціальній підтримці жителів Менської міської територіальної громади; компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі,  на території Менської міської територіальної громади, програма забезпечення медичних закладів Менської міської територіальної громади медичними кадрами та ін. Затверджено зміни до програм територіальної оборони, розвитку цивільного захисту, а також підвищення обороноздатності та безпеки населених пунктів Менської громади

Як завжди, багато рішень стосувалось земельних питань. А саме: надання дозволу громадянам на розробку документації із землеустрою по встановленню меж земельних ділянок (паї), припинення права користування земельними ділянками наданими для городництва, надання дозволів на  виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для надання в оренду  ТОВ «Менагазбудсервіс», затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміною цільового призначення припинення права тимчасового користування невитребуваною земельною ділянкою (паєм) передачу земельної ділянки в оренду  ТОВ «Щасливе Курча».

Також прийняті рішення про прийняття в комунальну власність ділянки водопровідної мережі по вулиці з провулками Армійська, Піщанівська та вулиці Григорія Кочура, про зміну назви, адреси та затверджено Статут Менського ЗДО «Калинонька» (колишній дитсадок ім.Гагаріна). Майно фельдшерських пунктів с.Бігач та с.Гусавка, які вже не працюють,  з комунальної власності КНП «Менський центр ПМСД» передали у комунальну власність Березнянської селищної територіальної громади.  

 

 

 

 

 

 

 

       

 

24 листопада 2022
back