НОВИНИ

27-04-2024 | 11:20
Триумф легкоатлетів Менської громади на 6-й обласній Гімназіаді України з легкої атлетики
Легкоатлети Менської громади знову підтвердили свій високий спортивний статус, завоювавши перше місце на 6-й обласній Гімназіаді України з легкої атлетики, яка цього року проходила в місті Носівка. Захід був організований Обласним відділенням комітету з фізичного виховання та спорту МОН України. Серед 18 легкоатлетів, які представляли нашу громаду, золоті медалі у своїх дисциплінах здобули Аліна Лавська, Андрій Лавський, Анатолій Шевчук, Поліна Черненко, Костянтин Савицький та Вікторія Дзиндра. Менська команда також виборола 4 срібних та 5 бронзових медалей, демонструючи високий рівень підготовки та велику відданість спорту. У підсумку Менська команда заслужено отримала 1-е загальнокомандне місце.  Ці досягнення не лише відображають індивідуальні таланти наших спортсменів, а й свідчать професійність тренерів і вказує на міць та згуртованість нашої спортивної спільноти. Легкоатлетична команда Менської громади показала, що згуртованість, наполегливість і спільна робота приносять вагомі результати. Ми висловлюємо велику подяку нашим легкоатлетам за їхню працю та невпинне прагнення до перемог, а також тренерам і всім, хто підтримував наших учасників протягом змагань. Нехай цей успіх буде стимулом для подальших звершень і нових перемог у майбутньому. Вітаємо всіх з перемогою і чекаємо на нові спортивні тріумфи!
26-04-2024 | 15:03
У Менській громаді вшанували ліквідаторів та жертв Чорнобильської катастрофи
26 квітня – чорний день для всього людства, адже цього дня сталася найбільша техногенна катастрофа, масштабів якої тоді ніхто не розумів. Сотні-тисячі людей були кинуті на ліквідацію без попередження та засобів індивідуального захисту. Найстрашнішу ядерну загрозу було ліквідовано
26-04-2024 | 07:55
47 сесія Менської міської ради: ставки оренди землі та посилення безпеки
Пленарне засідання 47 сесії Менської міської ради 8 скликання пройшло в четвер, 25 квітня. На ньому були присутні заступник міського голови, керівники структурних підрозділів, також батьки учнів 1-х класів Менської громади. Серед питань, що розглядалися - погодження проєкту регуляторного акта
25-04-2024 | 16:47
Менська міська рада зустрілася з командою Держпродспоживслужби
24 квітня відбулася зустріч представників Менської міської територіальної громади з командою Держпродспоживслужби на чолі з начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрієм ПАВЛІШЕНОМ. У зустрічі також взяли участь начальник управління ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів Руслан СІРОБАБА, начальник Корюківського районного управління ГУ Держпродспоживслужби Андрій АУХІМІК, начальник Корюківської районної лікарні ветеринарної медицини Олександр ВАЩЕНКО, начальник Менського відділення Корюківського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Олександр БЕЛАШКО.
Мета зустрічі – відкритий діалог у форматі запитання – відповідь.
Юрій ПАВЛІШЕН акцентував увагу присутніх на основних напрямках роботи Головного управління Держпродспоживслужби та виокремив ряд важливих питань, що входять у коло повноважень Держпродспоживслужби.
Зокрема, розглянули тема якісного та безпечного харчування дітей у закладах освіти, детально висвітлено вимоги стратегії реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки, у тому числі зупинилися на законодавчій базі, що стосується сфери харчування. Юрій ПАВЛІШЕН підкреслив, що сьогодні система HACCP покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів і дозволяє знизити ризики, пов’язані з харчовими отруєннями.
Торкнулися питання епізоотичного благополуччя на території Менської громади, попередженню та запобіганню інфекційним хворобам, зокрема зооантропонозним інфекціям (таким як сказ, лептоспіроз та інші).
На часі й своєчасне проведення щеплень, а також заходів із дезінфекції, дезінсекції та дератизації, які дозволять забезпечити належний санітарний та протиепідемічний стан об’єктів, запобігати виникненню інфекційних хвороб, заощадити матеріальні витрати на локалізацію та ліквідацію наслідків шкоди, що завдається інфекційними хворобами, гризунами та комахами. Наголошено, що ці заходи проводяться суб’єктами господарювання на підставі відповідних договорів з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності або з фізичними особами та контролюються.
Окрім того, обговорили питання щодо забезпечення населення громади якісною питною водою, застосування пестицидів і отрутохімікатів, реєстрації сільгосптехніки.
Юрій ПАВЛІШЕН наголосив на важливості співпраці Держпродспоживслужби з органами місцевого самоврядування, яка дозволить вирішити широке коло нагальних питань та визначити оптимальні шляхи співпраці.
Начальник відділу ЦНАП Менської міської ради Юрій РАЧКОВ запропонував розглянути питання подачі заяв на реєстрацію сільськогосподарської техніки через відділи ЦНАП з подальшим направленням до Держпродспоживслужби.
Секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО підкреслив, що Менська міська рада з радістю розгляне питання співпраці з ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області та її структурними підрозділами, бо в кінцевому результаті в отриманні більш якісних послуг зацікавлені мешканці громади. Одним із таких напрямків може бути спільна інформаційно-роз’яснювальна робота з використанням інформаційних ресурсів міської ради. Цікавою могла б бути співпраця зі стерилізації безпритульних тварин, актуальною – програма боротьби з амброзією. Врешті, чим більше коло питань вдасться вирішити спільно, тим кращим буде рівень життя мешканців громади, підсумував Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО.  
25-04-2024 | 15:18
Вийшов друком "Порадник безпеки для мешканців Менської міської територіальної громади"
24 квітня у Менській міській раді відбулася презентація "Порадника безпеки для мешканців Менської міської територіальної громади" та інформаційного плаката “Подбай про свою безпеку”, яку провів громадський радник Микола ОХОНЬКО.
Посібники розроблені
25-04-2024 | 14:27
У Менській гімназії ремонтують укриття та навчають учнів писати проєкти
У середу, 24 квітня, в Опорному закладі Менська гімназія учні та учениці вчилися писати проєкти для облаштування шкільного укриття. Тренінг провели експерти проєкту «DECIDE: Відбудова».
Менська гімназія на конкурсній основі стала учасницею реалізації ініціативи «DECIDE:
24-04-2024 | 09:53
Наповнення бюджету, тарифи на воду розглянули на засіданні виконкому
24 квітня 2024 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Менської міської ради.

Серед основних питань, що винесені на розгляд – блок бюджетних.

Члени виконкому розглянули доповідь начальника Фінансового відділу Алли НЕРОСЛИК про виконання
23-04-2024 | 16:26
Загиблого Воїна-Захисника Андрія АНДРІЄНКА провели в останню земну дорогу
23 квітня 2024 року рідні, близькі, друзі, однокласники, побратими, представники влади та жителі Менської громади провели загиблого Захисника Андрія АНДРІЄНКА в останню земну дорогу. Андрій Іванович АНДРІЄНКО народився 17.02.1976 року у місті Мена. Навчався в Менській загальноосвітній
22-04-2024 | 12:09
Менська громада попрощалася з загиблим Воїном Станіславом АВРАМЕНКОМ
Станіслав Миколайович АВРАМЕНКО народився в місті Мена 29 серпня 1979 року.
У 1987 – 1997 рр. здобував середню освіту в Менській загальноосвітній школі І - ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка.
Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Навчався на
19-04-2024 | 16:47
Вільна боротьба: найбільше золота – у менських спортсменів
20 квітня 2024 р. у місті Мена пройшов відкритий чемпіонат «Турнір Незламності», присвячений пам’яті полеглих воїнів, уродженців Менської територіальної громади з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2009-2011 р.н., 2012-2013 р.н., 2014-2015 р.н. Турнір організований і проведений
19-04-2024 | 15:42
До уваги фермерських господарств, ФОПів та інших виробників сільськогосподарської продукції
Як держава підтримує агропромисловий комплекс та розвиток сільських територій. Державна підтримка АПК
19-04-2024 | 14:13
Держпраці провела семінар для роботодавців Менської громади
18 квітня у Менській міській раді відбувся семінар для роботодавців від Держпраці на тему «Актуальні питання трудового законодавства в умовах воєнного стану та легалізації робочих місць», який провели головні державні інспектори Управління інспекційної діяльності
19-04-2024 | 10:00
У Менській громаді стартував новий проєкт соціальних послуг
Менську громаду на конкурсній основі відібрано для участі в новому проєкті «Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми». На Чернігівщині Ініціатива впроваджується також у громадах Чернігова, Ніжина, Куликівки, Бобровиці, Бахмача. Мета проєкту
18-04-2024 | 16:55
«Швидка допомога» дитині у скруті: Менська громада візьме участь у новому проєкті з підтримки сімейного патронату
17 квітня представники Менської міської територіальної громади взяли участь у презентації нового проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», що відбулася в Чернігові. Загальнонаціональний проєкт стартував в Україні, щоб популяризувати
18-04-2024 | 14:09
Менська громада попрощалася з Захисником України Романом ІЛЬЧЕНКОМ
18 квітня 2024 року рідні, близькі, друзі, однокласники, колеги по роботі, представники влади та жителі Менської громади провели загиблого Захисника Романа Сергійовича ІЛЬЧЕНКА в останню земну дорогу. Роман ІЛЬЧЕНКО народився 4 травня 1987 року в м. Мена. Навчався в Менській загальноосвітній
17-04-2024 | 14:13
У Слобідці встановили меморіальні дошки на честь трьох загиблих воїнів
17 квітня, в середу, в селі Слобідка Покровського-Слобідського старостинського округу Менської міської територіальної громади урочисто відкрили меморіальні дошки загиблим у російсько-Українській війні Воїнам-Захисникам – Олександру ТАРАСЕНКУ, Миколі ЧУХНУ та Василю СОВІ.
16-04-2024 | 10:44
Як у Менській громаді переселенцям і ветеранам війни допомагає місцева влада та служба зайнятості
12 квітня в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили КЛЮЧНИК відбувся круглий стіл за участю роботодавців, переселенців, ради ВПО та ветеранів Менської міської територіальної громади, а також представників місцевої
16-04-2024 | 10:44
«Мобільний кейс» Менського ЦНАПу в роботі
З початку 2024 року адміністратори відділу «Центр надання адміністративних послуг» Менської міської ради здійснили одинадцять виїздів зі спеціальним автоматизованим комплексом «Мобільний кейс» та надали 31 адміністративну послугу, з них 11 послуг соціального характеру
15-04-2024 | 10:40
Обмінялися досвідом та обговорили спільні рішення з представниками Уряду на Конгресі місцевих та регіональних влад
12 квітня секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО взяв участь у роботі  Конгресу місцевих та регіональних влад та Форумі «Життя громад в умовах війни» під головуванням Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО. Заходи пройшли в Чернівцях. До засідання
15-04-2024 | 09:16
Благодійний фонд “Право на захист” вивчав, як посилити соціальні послуги в Менській громаді
11 квітня представники БФ «Право на захист» у приміщенні Комунальної установи "Менський територіальний центр надання соціальних послуг" провели зустріч із фокус-групою та обговорили важливі питання життєдіяльності Менської територіальної громади. Метою обговорення
12-04-2024 | 11:54
Турбота про довкілля при діяльності, пов'язаній з пестицидами і агрохімікатами
Підприємства, установи, організації та громадяни зобов'язані додержуватися правил транспортування, зберігання і застосування засобів захисту рослин, стимуляторів їх росту, мінеральних добрив, нафти і нафтопродуктів, токсичних хімічних речовин та інших препаратів, з тим
11-04-2024 | 16:54
Розпочинається реалізація нового проєкту «Цифровий щит Менської громади»
На початку квітня в нашій громаді розпочалась реалізація нового проєкту «Цифровий щит Менської громади», що спрямований на посилення захисту цифрових ресурсів та забезпечення кібербезпеки в громаді. Проєкт реалізується громадською організацією «Добрі ініціативи
10-04-2024 | 16:53
Найважчі питання – на комісії з питань захисту прав дитини
Сьогодні, 10 квітня, відбулося позачергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при Менській міській раді під головуванням заступника міського голови Вікторії ПРИЩЕПИ. Найважче членам комісії даються питання позбавлення батьківських прав. На цьому засіданні комісії
10-04-2024 | 14:57
Юні менські спортсмени вибороли 14 нагород на Чемпіонаті ДЮСШ України серед юнаків і дівчат з легкої атлетики
9 квітня у Чернігові на стадіоні «Юність» відбувся Чемпіонат ДЮСШ України серед юнаків і дівчат з легкої атлетики. Турнір став першим відбірковим етапом XXV змагань серії гран-прі «Хто ти, майбутній олімпієць?» Майже 300 учасників – вихованці Чернігівської, Менської,
10-04-2024 | 10:25
Делегація Менської міської ради взяла участь у підсумках аналітичного етапу розробки стратегії реформи профільної середньої освіти
9 квітня секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО та начальник Відділу освіти Менської міської ради Ірина ЛУК'ЯНЕНКО взяли участь у презентації результатів аналітичного етапу розробки Стратегії реформи профільної середньої освіти, яка відбулася в Києві в