back

Менська молодь отримала простір для дозвілля

Сьогодні відбулося урочисте відкриття молодіжного простору FREEDOM SPACE у Комунальному закладі «Центр культури і дозвілля молоді» Менської міської ради. Даний проєкт вдалося реалізувати у співпраці з Програмою «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE)

Наразі створені всі умови, аби молодь міста змістовно і з користю могла проводити час: мультимедійне обладнання та інша техніка, зручні меблі, облаштована фуд зона. Тож на теренах молодіжного простору можна і в Інтернеті попрацювати, і в настільні ігри пограти, сучасну музику послухати, подивитися фільм. Зрештою, просто поспілкуватися з ровесниками у комфортних умовах! У перекладі з англійської мови «FREEDOM SPACE» – це означає простір свободи. І символічно, що цю назву запропонували саме юні жителі громади.

Адже мобільний молодіжний простір – це сучасно облаштована територія для юних жителів громади, де молоді люди зможуть якісно, безпечно, різноманітно та цікаво проводити свій вільний час. У рамках даного проєкту планується проведення пізнавальних, освітніх, розважальних заходів: тренінгів, семінарів, вечорів відпочинку. А також кіновечорів, літературних, музичних зустрічей, заходів патріотичного спрямування, вечорів настільних ігор.

Вітаючи молодь міста, котра завітала на відкриття FREEDOM SPACE, заступник Менського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вікторія Прищепа наголосила, що реалізація цього проєкту – це, по суті, не фініш, а старт плідної роботи. І головне досягнення – це втілення мрій саме молоді, саме їхніх бажань. Адже коли починалася робота над проєктом у квітні минулого року, було проведене опитування, опрацьовано понад 600 анкет, були враховані побажання і пропозиції. Зрештою, відбулося онлайн голосування. Загалом пророблено великий об’єм роботи і досягнутий чудовий результат. Отримавши такий простір, молоді є куди рухатися у власному розвитку.

У свою чергу, перший заступник міського голови Олег Небера закликав юних господарів молодіжного простору цінувати й берегти зроблене, адже втілено цю ідею було й за участі їхніх рідних і близьких – як платників податків. І побажав:

– Нехай у вас тут, у FREEDOM SPACE, буде весело, порядно і почесно!

Даний проєкт реалізується в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

05 січня 2022
back