back

Вітання з днем захисників і захисниць України!

Шановні жителі Менської громади!
Шановні захисники України, ветерани війн, учасники АТО!
Прийміть найщиріші вітання з Днем захисника та захисниць України, яке відзначається у нашій державі водночас із Днем Українського козацтва!

День захисників і захисниць України – це справжнє свято мужності й самовідданості. Це – ваше свято, шановні учасники АТО/ООС, ветерани Другої світової війни, військовослужбовці, воїни запасу, батьки та матері солдатів, волонтери. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддавав і продовжує віддавати свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави

14 жовтня в Україні з давніх-давен вважається особливим днем. Це – свято Покрови Пресвятої Богородиці. Саме у цей день, починаючи з 2015-го року, згідно з Указом Президента, в Україні встановлено офіційне свято – День захисника України. 14 липня 2021 року Верховна Рада України перейменувала свято на «День захисників і захисниць України».

Сьогодні у Мені на Алеї Героїв з нагоди Дня захисників і захисниць України відбувся урочистий мітинг. Меняни зібралися, аби віддати шану борцям за волю України і схилити голови перед їхнім неоціненним подвигом. Щоб згадати у думках і молитвах кожного, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за нашу спільну свободу й незалежність. Щоб хвилиною мовчання й квітами віддати шану захисникам України... З вітальним словом до учасників меморіального заходу звернулася заступник міського голови Вікторія Прищепа.

Українці завжди жили за християнськими цінностями та зі святою вірою у серці! Тому цей день символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу і дарує упевненість, що все в нашій Батьківщині буде добре. Бо над нами – захист Покрови, Діви Марії, Матері Божої.

З нагоди свята, за сумлінну службу, забезпечення профілактики правопорушень, охорону публічного порядку та громадської безпеки, вагомий внесок у справу боротьби із злочинністю, захист прав і свобод громадян Почесною грамотою Менської міської ради нагороджено учасника бойових дій та миротворчої місії в Іраку 2004 – 2005 роках – інспектора з реагування патрульної поліції відділення поліції №1 Корюківського районного відділу Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, капітана поліції Андрія Зуйка.

Подяками Менської міської ради за сумлінну службу, забезпечення профілактики правопорушень, охорону публічного порядку та громадської безпеки, вагомий внесок у справу боротьби зі злочинністю, захист прав і свобод громадян та з нагоди Дня захисників і захисниць України нагороджені заступник начальника слідчого відділення Корюківського районного відділу поліції Олександр Алексенко, старший оперуповноважений сектору кримінальної поліції Корюківського районного відділу поліції Дмитро Билименко, інспектор з реагування патрульної поліції відділення поліції № 1 Корюківського районного відділу поліції Андрій Піскуренко. Теплими словами і побажаннями правохоронців привітав секретар міської ради Юрій Стальниченко.

Шановні захисники! Сердечно бажаємо вам щастя, радості, добра та наснаги на успішні починання на користь Вітчизни. Нехай єднає нас незгасне світло віри і допомагає високе покровительство Пресвятої Богородиці. І сьогодні ми звертаємося до Матері Божої з проханням про мир, добро, благополуччя, про гідне і щасливе майбутнє нашого народу. Аби на людей зійшла благодать, а душі наповнилися любов’ю, щирістю і всепрощенням.

Із Днем захисника України і святом Покрови Пресвятої Богородиці!

Слава Україні! Героям СЛАВА!

Зі щирою повагою, від імені депутатського корпусу, членів виконавчого комітету та працівників апарату Менської міської ради, Менський міський голова Геннадій ПРИМАКОВ.

 
 
 
 
 
 
 
 
13 жовтня 2021
back