back

Долучайтеся до розробки бренду рідної громади!

Від завтра стартує конкурс із розробки бренду Менської міської територіальної громади – емблеми та гасла. Протягом місяця можна подавати свої пропозиції на розгляд. Призовий фонд конкурсу – три тисячі гривень
На першому засіданні робочої групи з розробки власного бренду були визначені умови та терміни проведення конкурсу та відбору проєктів-переможців, а також обговорена процедура онлайн-голосування.
Конкурс проводиться протягом усього жовтня: з 1.10.2021 по 31.10.2021. У ньому можуть взяти участь як фізичні, так і юридичні особи. Участь безкоштовна. Допускаються конкурсні роботи, які включають такі елементи візуальної ідентифікації громади: емблема (графічні елементи, образи, шрифти, кольорові рішення), опис (ключова ідея). До конкурсних робіт обов’язково додається текстовий файл із відомостями про автора, що включають: прізвище, ім’я, по батькові, вік, місце роботи (навчання), місце проживання, контактні телефони та електронна адреса. При надсиланні роботи Укрпоштою вкладіть конверт із заповненою зворотною адресою.
Конкурсні роботи надсилаються або подаються на розгляд в електронному або друкованому вигляді за адресою: 15600, м.Мена Чернігівської області, вул. Героїв АТО, 6; або в електронному вигляді на адресу:   [email protected].

Кожен учасник може подати необмежену кількість робіт.
Робоча група залишає за собою право продовжити строки на подання конкурсних робіт.
Логотип повинен бути оригінальним за ідеєю та змістом художнього рішення, які відображатимуть мету і завдання конкурсу, бути сучасним, багатогранним графічним елементом. Також – бути унікальним, лаконічним та передавати ключову характеристику Менської міської територіальної громади, ідентифікувати його на регіональному, національному та міжнародному рівнях, формувати позитивний імідж території при проведенні публічних заходів.
Зображення повинно являти собою логотип, що асоціюється з образом, історією, культурою та традиціями Менської міської територіальної громади, спрямований на підвищення духу патріотизму, любові жителів до громади, формування духовності, виховання молодого покоління в дусі поваги до історії, народних традицій, звичаїв тощо. Повинен відповідати нормам моралі та етики, бути максимально спрощеним для виготовлення, без перевантаження зайвою інформацією, однаково естетично привабливим як у кольоровому (художньому), так і чорно-білому (графічному) виконанні, бути придатним для використання та нанесення на різноманітних предметах, матеріалах, наприклад, друкованих виданнях, сувенірній продукції (папір, картон, скло, дерево, метал), кераміці, фото-, відео- матеріалах, вивісках, вебресурс тощо.
Важливо, що проєкт логотипу повинен супроводжуватись описом.
ІІ етап конкурсу (півфінал) відбудеться з 1 по 5 листопада, робоча група відбере трьох фіналістів на основі критеріїв оцінки та голосування членів. На ІІІ етапі – у фіналі (08.11 – 14.11) – відбудеться оприлюднення конкурсних робіт трьох фіналістів та онлайн голосування за найкращу концептуальну пропозицію. На IV етапі оберуть переможця шляхом врахування результатів онлайн голосування (30%) та оцінки конкурсної комісії (70%).
Оголошення результатів конкурсу буде оприлюднене на офіційному сайті міської ради (https://mena.cg.gov.ua) та в засобах масової інформації. Переможець отримує диплом і грошову винагороду у розмірі трьох тисяч гривень.

Нагадаємо, відповідно до рішення виконавчого комітету Менської міської ради, у Менській громаді відбудеться конкурс «Бренд Менської громади» (емблема та гасло). Конкурс проводиться з метою ідентифікації Менської громади, яка відображає позиції створення власного іміджу, підкреслення її автентичності, що допомагає вирізнятися серед інших громад, привертання уваги до своїх особливостей, а відтак можливості ефективніше розвиватися місцевій економіці, поліпшення іміджу громади на місцевому і національному рівнях, залучення інвестицій та привабливості нових підприємств, зберігання і розширення діючих підприємств, сприяння просуванню місцевих програм.

Більш детально ознайомитися з Положенням про конкурс можна тут: Положення про конкурс логотипу Менська громада.docx

30 вересня 2021
back