back

Для киселівських хлопчаків – запросити професійного тренера з футболу

Таку ідею Менський міський голова Геннадій Примаков озвучив під час звітування перед жителями Киселівського старостинського округу. У ході спільного звіту перед жителями села зі старостою Наталією Очковською очільник громади також підняв важливі питання освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та безпеки киселівчан, співпраці з депутатами та орендарями, благоустрою та багато ін.
Минулого року в старостаті було оформлено 148 гектарів пасовищ, 12,3 гектара передано в оренду. Налагоджується співпраця з місцевою агрофірмою, котра має амбітні перспективи розвитку: комбікормовий завод, елеватор, свинокомплекс – усі ці напрямки потребують зусиль і робочих рук. Натомість аграрій має дбати і про соціальний розвиток території громади, землі якої орендує.
Також ведеться активна робота у напрямку налагодження тісної співпраці з депутатами усіх рівнів – керівництво громади всіляко сприяє цьому. Адже киселівці, а особливо підростаюче покоління, потребують чимало коштів на соціальний розвиток, освіту, медичний захист та ін. На боротьбу з коронавірусом торік із бюджету громади пішло чимало: понад три мільйона – для лікарні, 344 тисячі 500 гривень – первинній медико-санітарній допомозі. Ще 1 мільйон 790 тисяч гривень витрачено на утримання «швидких», пів мільйона – на забезпечення інсуліном хворих на діабет
Недешево обходиться й освіта: на одного учня місцевої школи витрачається 43,6 тисячі гривень на рік, за минулий рік 3 млн 623 тисячі гривень було витрачено на киселівський навчальний заклад. На одного вихованця дитячого садочка за рік йде 31 тисяча гривень. Однак, наголосив очільник громади, в даному випадку місцевим жителям за долю школи перейматися не слід – питання про її закриття навіть не піднімалося.
Активно розвинута в селі культурна робота, бібліотека налічує понад сім тисяч екземплярів книг, а чого тільки вартує місцевий духовий оркестр! Воліють киселівські дітлахи розвиватися й у спорті, наразі вирішується питання з місцевим стадіоном – у планах на наступний рік облаштування трибун. Геннадій Примаков озвучив також пропозицію запросити до Киселівки професійного тренера з футболу, за прикладом Дягови.
Звітуючи, староста Наталія Очковська вкотре ознайомила односельчан з переліком послуг, які кожен житель може отримати у старостаті. Підняла питання щодо благоустрою і відповідальності кожного та закликала киселівців навести лад коло своїх домівок та напередодні осінньо-зимового періоду пообрізати гілки та поросль, щоби взимку могла проїхати снігоочисна техніка. За словами старости, такому великому селу як Киселівка одного працівника з благоустрою бракує. Доопрацювання потребує і питання організованого вивозу сміття, вистачає в старостаті й аварійних дерев.
Підсумовуючи результати спілкування з киселівцями, міський голова закликав до активності, до співучасті в розвитку старостату кожного його жителя, закликав не стояти осторонь від бюджету участі.
Загалом киселівці вкотре продемонстрували свою характерну приязність: звітування голови перед жителями старостату пройшло у напрочуд доброзичливій атмосфері та, начисто позбавлене офіціозу, більше скидалося на зустріч однодумців у тісному колі.

 

14 вересня 2021
back