back

Бюджет громади повинен бути зрозумілий навіть дитині

Відбулося перше засідання робочої групи з питань розробки бюджету для громадян, затверджено її склад і положення про роботу

У Менській міській раді розпорядженням міського голови створено робочу групу з питань розробки бюджету для громадян. З метою підвищення рівня прозорості бюджетного процесу Менської територіальної громади та  у відповідності до статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», до складу Робочої групи з питань розробки бюджету для громадян, окрім керівництва міської ради та спеціалістів відділів, входять старости, депутати, громадські діячі, представники місцевих підприємців; представники ЗМІ, громадських та молодіжних організацій.

Розпочинаючи засідання робочої групи, секретар ради Юрій Стальниченко зазначив, що «Бюджет для громадян» допомагає зрозуміти, що таке бюджет громади і побачити своє місце в ньому. Наше завдання знайти методи та засоби подачі інформації, щоб навіть дитині було зрозуміло – що таке бюджет громади. Також він нагадав, що бюджет громади – це кошти всіх її жителів, гроші в бюджеті не з’являються нізвідки, а витрати з бюджету не робляться лише за бажанням когось із керівників громади або групи громадян.

Після чого начальник Фінансового управління Алла Нерослик презентувала варіант візуалізації бюджету для громадян, напрацьований під час навчального семінару з експертами проекту «ДОБРЕ».

За результатами жвавого обговорення проєкту візуалізації всіма членами робочої групи було підготовлено ряд рекомендацій та пропозицій та напрацьовано «Макет бюджету громади», який буде донесено в зручній формі до наших жителів. На наступне засідання кожен учасник робочої групи запропонує своє бачення щодо поліпшення методів та засобів донесення інформації про бюджет.  

23 липня 2021
back