back

Триває процес створення індустріального парку «Менський»

Під час робочого візиту першого заступника голови Чернігівської ОДА Олени Бойко та заступника голови Жанни Шерстюк до Менської громади відбулася їх зустріч із секретарем ради Юрієм Стальниченко та першим заступником міського голови Олегом Неберою, в ході якої було обговорено пріоритетні питання для розвитку громади, в першу чергу щодо створення індустріального парку «Менський»

На початку зустрічі секретар міської ради Юрій Стальниченко зробив презентацію індустіального парку «Менський», розповів про етапи створення цього інфраструктурного об’єкту, зокрема, про те,що міською радою розроблено і затвердження оновлений Генеральний план міста із зонуванням території, виготовлено детальний план території, розпочато процедуру з розробки оцінки впливу на довкілля, а Департаментом економічного розвитку та сільського господарства Чернігівської ОДА підготовлено проект Концепції. Міською радою оновлено план заходів, згідно з яким на кінець цього року планується затвердити Концепцію індустріального парку «Менський» та провести його реєстрацію у встановленому порядку. Після цього розпочнеться вибір керуючої компанії індустріального парку. 

Також учасники зустрічі обговорили й інші важливі для Менської громади питання: це і створення у Менській громаді Центру культурних послуг, необхідність створення належного Центру надання адміністративних послуг і реконструкція приміщення для ЦНАПу (з санацією, інклюзією та ін.), обговориили проблемні питання медичної галузі, створення сучасних об'єктів для занять спортом та обговорили план проведення першого спортивно-масового фестивалю ім. Терентія Кореня «Богатир – FEST».

Перший заступник голови Чернігівської ОДА Олена Бойко зазначила, що всі обговорені проекти є дійсно розвитковими для громади і можуть претендувати на отримання фінансування з різноманітних джерел. Олена Анатоліївна звернула увагу на те, що якість підготовки проєктних пропозицій громадами значно покращилася і, відповідно, зросла конкуренція. На сьогодні увага держави сконцентрована на максимально ефективному використанні коштів з державного бюджету, це проєкти, спрямовані на розвиток соціальної інфраструктури, економічного та інвестиційного потенціалу громад. 

На завершення зустрічі учасники обговорили питання діяльності центрів вакцинації в громаді. Перший заступник міського голови Олег Небера поінформував присутніх про діяльність Цетру вакцинації в Менській громаді. Отримати тут щеплення може будь-яка доросла людина, незалежно від віку. Вакцинація відбувається у порядку живої черги. Окрім того, за ініціативою міської ради, до роботи у Центрі залучили волонтерів – це значно пришвидшить і покращить якість надання послуги з вакцинації. У свою чергу, Жанна Шерстюк повідомила, що область продовжує отримувати вакцину для проведення щеплень. На Чернігівщину продовжує активно надходити вакцина Moderna, призначена для використання мобільними бригадами, які щеплюють організовані колективи та професійні групи з попередніх етапів, а також для використання у центрах вакцинації населення.

23 липня 2021
back