back

"МЕНСЬКИЙ СИР" ОТРИМАВ ДОЗВІЛ НА ЕКСПОРТ ПРОДУКЦІЇ ДО КИТАЮ



Дозвіл на експорт молочної продукції до Китаю отримали 18 українських компаній. У тому числі два — з Чернігівської області. Про це інформує Міністерство аграрної політики та продовольства України, – повідомляє Час Чернігівський.



 Відкриттю китайського ринду для українських молочників передувала серйозна двостороння співпраця Мінагрополітики з компетентними органами КНР. А сам дозвіл важливий з огляду на те, що Україна частково втратила зовнішні ринки для молочної продукції через торгівельне ембарго з боку Росії. Китайський ринок дозволить компенсувати фінансові втрати, повернути та наростити експортний потенціал галузі.

Наразі на Чернігівщині дозвіл експортувати молочну продукцію до КНР отримали філії ПП «Прометей» «Менський сир» та Ічнянський молочно-консервний комбінат.


«Ми вели з партнерами тривалі та складні перемовини. Експерти з сертифікації і ветеринарного нагляду КНР оцінили нашу молочну продукцію та визнали її відповідність стандартам якості», — Міністр Олексій Павленко

Довідково. 7 місяців 2015 року аграрний експорт України до Китаю становив 889,7 мільйонів доларів, що більш ніж удвічі перевищує минулорічний показник . Зокрема, експорт зернових до КНР зріс у 4,7 разу, шоколаду — вдвічі, кондитерських виробів — у 1,2 разу, спирту майже в 6 разів.



30 вересня 2015
back