back

Привітання міського голови до Дня матері



Кожна друга неділя квітучого травня в українських родинах прославляється вшануванням Матері.

Слово «мати» для кожного українця уособлює в собі три найдорожчі образи: Матір Божу, рідну матір та неньку Україну.  З прадавніх часів мама в Україні символізує берегиню роду, спадщини, культурних цінностей, традицій та звичаїв, які вона передає своїм дітям, хранительку родинного тепла і затишку, гармонії та любові у наших домівках. Упродовж усього життя вона оберігає, дає наснагу і допомагає нам вистояти у найскрутніші часи.

Кожен із нас від дитинства й до своїх останніх днів несе в душі єдиний і неповторний образ – образ мами, яка все зрозуміє, пробачить і завжди любитиме, незважаючи ні на що. У цілому світі мірою гідності людини вважається його подяка Матері за життя, за всі її старання, виховання й самопожертву. Материнська любов зігріває нас упродовж усього життєвого шляху, і лише з утратою такої близької та улюбленої людини, як мама, ми розуміємо, як нам бракує її мудрості та теплоти.

Материнство – безцінний дар Божий, вічне джерело  буття людського, основа сім'ї, роду і народу. Саме уроки матері є головним дороговказом на життєвому шляху, а її любов – найнадійнішим оберегом.



Доземний уклін Вам, наші матері, за Ваше велике серце, за ніжність і ласку, за безмежне терпіння і щоденну копітку працю.

Дорогі наші матусі! Прийміть найщиріші вітання. Бажаю Вам щастя, довгих років життя, душевного спокою, миру і добра, впевненості в завтрашньому дні. Глибокої пошани та щирої подяки, адже ви – найбільший дар у нашому житті. Нехай Ваша безмежна любов буде надійним оберегом, а Ваші мудрі уроки та повчання залишаються головним дороговказом на нашому життєвому шляху. Нехай Господь почує щирі молитви та винагородить Вас та Ваші сім’ї здоров’ям, а нашій державі дарує мир і єдність. Бажаю, щоб тепло домашнього вогнища, створене Вашими лагідними серцями і дбайливими руками, зігрівало Ваші родини повсякчас, а добро, що невтомно сієте довкола себе, повернулося сторицею.

Доземний Вам уклін, дорогі Матері, та щира подяка!

 

 

Із щирою любов’ю та повагою, 

міський голова                                                Геннадій Примаков

  

 
12 травня 2017
back