back

Фонд виконує свої зобов’язання в повному обсязі і вчасно



На отримання матеріального забезпечення з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності має право кожна працююча особа, в тому числі і фізична особа-підприємець, яка сплачує єдиний соціальний внесок.

Фінансування матеріального забезпечення застрахованих осіб по тимчасовій втраті працездатності, по догляду за хворим, по вагітності та пологах, на поховання проводиться згідно заяв-розрахунків, поданих страхувальниками до дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

За І півріччя 2017 року страхувальниками Менського та Сосницького районів  надано 629 заяв-розрахунків  на фінансування матеріального забезпечення на загальну суму  2 047,5 тис. грн, в тому числі :

  • на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності витрачено 1 381,7 тис. грн.;

  • матеріальне забезпечення по вагітності та пологах - 637,9 тис. грн.;

  • на поховання 14,5 тис.грн.


Згідно ст. 34 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999  № 1105 – XIV фінансування матеріального забезпечення проводиться на протязі 10 робочих днів, але фактично кошти перераховані на рахунки страхувальникам упродовж 4 днів від дня отримання заяв-розрахунків.

Працівниками Менської дирекції постійно ведеться роз’яснювальна робота зі страхувальниками із соціального страхування) щодо своєчасної обробки листків непрацездатності, включення їх до заяв-розрахунків без запізнення,  з метою скорочення терміну їх фінансування для своєчасного отримання застрахованими особами матеріального забезпечення та зменшення заборгованості за Фондом.

За роз’ясненнями і консультаціями просимо звертатись за телефонами: у м. Мена –  2-14-08, 2-14-48 та у смт Сосниця – 2-36-72.

Менська міжрайонна виконавча дирекція  Чернігівського обласного відділення

Фонду  соціального страхування

з  тимчасової втрати працездатності   
21 липня 2017
back