back

Заряд здоров'я на весь рік: як працювали пришкільні табори Менської громади

 

Дитячий сміх, гамір та веселі ігри – все це про літній відпочинок дітей у пришкільних таборах відпочинку Менської громади, які працювали з 10 по 27 червня. 10 закладів загальної середньої освіти та Бірківська філія протягом другої половини червня дали змогу відпочити 497 дітям. Пріоритетними напрямками роботи табору були загартування, оздоровлення, виховання і розвиток дітей, краєзнавча робота, повідомляє Відділ освіти Менської міської ради.

Кожен день перебування в таборі був насиченим різними заходами: веселі старти, сімейне свято «Родина, родина – це вся Україна», подорож-екскурсія «Рослинне різноманіття нашого краю», квести «Змійка безпеки» та «Моя країна – Україна», виховний захід «Лелека – символ України», конкурс зачісок «Прекрасні леді та джентльмени»; естафета «Козацькі забави»; розважальне шоу «Ігри патріотів», «День піратів» та багато інших. Протягом періоду роботи таборів вихованці брали участь у цікавих та рухливих іграх, креативних конкурсах за перемогу в яких отримували сувеніри та подарунки на згадку про табір літнього відпочинку.
А як же без цікавих пізнавальних екскурсій? Діток радо приймали: Менський краєзнавчий музей ім. В.Ф.Покотила, Менська публічна бібліотека, швейна фабрика «MAGOLD», Центр дитячої та юнацької творчості, Станція юних техніків, Менська дитяча мистецька школа, ТОВ «НЕПТУН», де смакували напоями, і звісно – Менський зоопарк. Навіть виїжджали за межі громади: до Театру ляльок у Чернігів, у Сосниці отримали незабутні враження від розповідей і легенд гіда Андрія Ткача та екскурсоводів музею Довженка та краєзнавчого музею. Запам’ятається надовго й відвідування кузні неперевершеного майстра, коваля-художника.

Також до вихованців приїздили гості. Зустрілися з відомим музикантом Менської територіальної громади, «людиною – оркестром» Валентином Миколайовичем Журавлем. Благодійний фонд «РОКАДА» проводив з дітками різні активності. Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провів олімпійські естафети, залишивши не тільки безліч емоцій та вражень, а ще й нагороди та медальки кожному учаснику. А у Стольненському пришкільному таборі «Живчик» закриття табору було веселим, насиченим з ігровими програмами, шоу мильних бульбашок, аквагримом, блиск-тату та арттерапевтичною діяльністю, яке організував Благодійний фонд «SavED.

Відділ освіти Менської ради висловлює подяку всім, хто брав активну участь у житті таборів, зокрема дирекції, педагогічним колективам закладів освіти, на базі яких проводились пришкільні табори відпочинку. Щира подяка керівникам та працівникам усіх закладів, які приймали вихованців, організовуючи цікаве пізнавальне дозвілля для них.

Вітаємо з літніми канікулами. Бажаємо відключити всі налаштування навчання і шкільного режиму, відправитися назустріч новим пригодам і веселим забавам.

Дякуємо ЗСУ і ДПСУ за можливість організувати таке дозвілля нашим діткам!!!

Бажаємо всім цікавого, а головне – безпечного літа!

 

01 липня 2024
back