back

Радилися про безпечний простір без насилля у Менській громаді

27 червня відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству і торгівлі людьми при Менській міській раді. Члени координаційної ради розглянули актуальні питання сьогодення у частині протидії.

Зокрема, заступник начальника сектора превенції відділення поліції № 1 Корюківського районного відділу поліції Сухенко Т.П.  ознайомила присутніх з рівнем домашнього насильства. Зазначила, що у Менській громаді з початку 2024 року було зареєстровано 122 заяви та повідомлення з кваліфікацією «Домашнє насильство». Протягом вказаного періоду складено 101 адміністративних матеріалів за ст. 173-2 КУпАП до 52 осіб. Складено 96 термінових заборонних приписів. Станом на 26 червня 2024 року на обліку перебувають 132 особи, що вчиняють домашнє насилля, серед них 20 жінок.
 

За участю соціальної працівниці Менського міського центру соціальних служб Сніжани Комарової був проведений круглий стіл з суб'єктами механізму взаємодії з питань протидії вчиненню гендерно зумовленого насильства в рамках реалізації проєкту «ЗАХИСТИТИ ЇЇ: Сприяння у створенні можливостей для життєстійкості та процвітання середовища - створення безпечних просторів у Харківській, Чернігівській та Сумській областях».

Підняли питання ідентифікації, допомоги, запобігання та протидії вчиненню насильства у громаді. Детальніше зупинилися на створенні на базі Менського міського центру соціальних послуг нового простору для жінок та дівчат, які опинились в складних життєвих обставинах, постраждали від насильства, війни. Обговорили, яка мета його створення, зміст роботи та для кого він призначений.

За результатами розгляду питань, заслуханих на Координаційній раді, виконавцям надано рекомендації з метою належного розв'язання нагальних питань та прийнято відповідні рішення.

Проєкт «ЗАХИСТИТИ ЇЇ: Сприяння у створенні можливостей для життєстійкості та процвітання середовища - створення безпечних просторів у Харківській, Чернігівській та Сумській областях» реалізується у співпраці з ГО «Ліга сучасних жінок», МБФ «Українська фундація громадського здоров'я» та Міжнародною організацією Corus International завдяки фінансовій підтримці Гуманітарного фонду для України.

 

Нагадуємо, що якщо ви чи ваші знайомі стали жертвою насилля – НЕ МОВЧІТЬ!  Ви можете викликати поліцію за телефоном 102 або звернутися особисто до відділу поліції чи Центру соціальних служб та написати заяву. Правоохоронці можуть, зокрема, винести кривднику терміновий заборонний припис, надати пораду щодо подальших дій та наявних надавачів послуг, а також скерувати вас (разом із дітьми) до убезпеченого притулку.

28 червня 2024
back