back

Підготовка до зими у розпалі: виконавчий комітет визначив пріоритети

27 червня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Менської міської ради.

Одне з наріжних питань, що розглядалося – підготовка житлово-комунального господарства та закладів освіти, охорони здоров’я, культури, соціальних закладів, комунальних підприємств і установ до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років.

Члени виконкому відзначили, що роботи з підготовки до зими уже тривають, але й попереду ще багато завдань.

Насамперед у кожному закладі, підприємстві, установі комунальної власності треба створити комісії з перевірки готовності до опалювального сезону, завершити перевірку системи опалення та водогону та утеплити вводи тепломереж. Цю роботу треба завершити до 13.09.2024 року. Закупівлю твердого палива здійснити з максимальним використанням його місцевих видів (торфу, несортованої деревини та її відходів тощо).

Важливо пам’ятати, що складовою підготовки до зими є прибирання територій закладів і установ відповідно до Правил благоустрою території населених пунктів Менської міської територіальної громади.

Комунальники до 20 вересня 2024 р. мають провести підготовку техніки, яка може бути залучена до ліквідації снігових заметів, ожеледиці; підготувати системи вуличного освітлення для забезпечення її нормальної роботи в осінньо-зимовий період; підготувати водопровідно-каналізаційну мережу; до 01 жовтня створити резерв паливно-мастильних матеріалів.

Своєю чергою відділ бухгалтерського обліку та звітності Менської міської ради має організувати роботу з закупівлі піску та солі для посипки доріг та тротуарів у зимовий період у межах визначеної потреби та коштів, передбачених на дані цілі.

На засіданні прийняті рішення про оновлення складу ряду комісій, зокрема адміністративної при виконавчому комітеті та комісії з житлових питань Менської міської ради. Разом з тим створено комісію зі встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) та затверджено Положення про таку комісію.

Розглянули заяву менянина Д., який звернувся до міської ради з проханням взяти його на квартирний облік для позачергового отримання житла. Члени виконкому взяли до уваги, що заявник потребує поліпшення житлових умов (забезпечений житловою площею нижче рівня), до того ж має право на пільги як ветеран війни – особа з інвалідністю внаслідок війни. На квартирний облік громадянина поставили разом з членами його родини.

Затвердили Акт визначення розмірів збитків, заподіяних Менській міській раді громадянкою Д. за використання земельної ділянки на території громади без правовстановлюючих документів. Згідно з документом, сума збитків становить 361252 грн 70 коп.

Також надали дозвіл на видалення аварійних та перерослих дерев 11 заявникам тощо. Загалом прийнято рішення з 26 питань – усі вони дозволяють оперативно реагувати на виклики сьогодення, аби забезпечити стабільність у життєдіяльності громади.

27 червня 2024
back