back

Поповнили громаду майном та зміцнили обороноздатність і безпеку на сесії Менської міської ради

26 червня відбулося перше пленарне засідання 49 сесії Менської міської ради 8 скликання.

Загалом депутати розглянули та прийняли рішення з 43 питань, що стояли на порядку денному.

На початку пленарного засідання заслухали інформацію голови Менської міської територіальної виборчої комісії Олени ПОНОМАРЕНКО та взяли до відома, що почали виконувати повноваження депутати Менської міської ради 8 скликання Людмила ЛЕОНТІЄВА від партії «Європейська солідарність» й Олександр МИЦ від «Радикальної партії Олега Ляшка». Повноваження депутатів Менської міської ради 8 скликання Дмитра КОВБАСИ та Аліни ФЕДОРЧЕНКО припинені на підставі особистих заяв.

 

Людмила ЛЕОНТІЄВА, вчитель історії Макошинського ЗПЗСО, працюватиме в Постійній комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, молоді, фізкультури та спорту Менської міської ради. Олександр МИЦ, начальник караулу 10 ДПРЧ м. Мена 2 ДПРЗ ГУДСНС України у Чернігівській області, обрав для роботи Постійну комісію з питань регламенту, етики, законності та правопорядку.

Низка питань пленарного засідання стосувалася прийняття в комунальну власність Менської міської територіальної громади майна, безоплатно та безповоротно переданого міжнародними партнерами.

Так, депутати включили до переліку майна комунальної власності громади обладнання, інструменти та устаткування на суму близько 430 тис. грн. Його нещодавно громада отримала від Німецького товариства міжнародного співробітництва в якості міжнародної технічної допомоги в рамках проєкту (програми) «Підтримка реформи децентралізації в Україні/Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку (UDU/U-LEAD з Європою: фаза ІІ)».

Бюджетні рішення депутати направили на вирішення нагальних питань закладів медицини, освіти на культури. Крім комунальних установ, виділили кошти на ремонт у приміщеннях Менської підстанції Корюківської станції Чернігівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, яка переїздить до будівлі колишньої санстанції в Мені.

Серед земельних питань – з метою наповнення місцевого бюджету включили в перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення комунальної власності 10 земельних ділянок для продажу права оренди на земельних торгах у формі аукціону за межами м. Мена. Також затвердили проєкти землеустрою щодо відведення, інвентаризації, встановлення (відновлення) меж земельних ділянок тощо.

У частині збільшення фінансування внесли зміни до «Програми підвищення обороноздатності та безпеки населених пунктів Менської міської територіальної громади в умовах воєнного стану на 2024 рік», Програми виконання заходів з мобілізації, призову на строкову військову службу на території населених пунктів Менської міської територіальної громади на 2022-2024 рр., Програми соціальної підтримки жителів Менської міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

У нинішніх складних умовах воєнного стану депутати направили свої рішення передусім на допомогу ЗСУ, безпеку мешканців громади та забезпечення стабільного функціонування закладів соціальної сфери.

27 червня 2024
back