back

Робоча група з розробки оновленої Стратегії розвитку Менської громади провела перше засідання

21 червня у Менській міській раді відбулося перше засідання робочої групи з напрацювання оновленої Стратегії сталого розвитку територіальної громади та Плану заходів з її реалізації. 

Експертну підтримку громади в ході оновлення Стратегії надає ініціатива «Інклюзивне відновлення за лідерства громад» (CLIR) проєкту SURGe, що фінансується Урядом Канади та впроваджується компанією Alinea International.

У засіданні взяв участь експерт зі стратегічного планування ініціативи CLIR  Віктор БОНДАРУК. Він наголосив, що завдання робочої групи – розробити актуалізований проєкт Стратегії Менської громади – документу, що визначить стратегічне бачення майбутнього громади, ключові напрямки її розвитку та шляхи досягнення поставлених завдань на період до 2027-го року. Далі напрацьований документ обговорюватиметься депутатами, громадськими організаціями, активними мешканцями тощо і врешті буде винесений на затвердження депутатами Менської міської ради. 

Робоча група окреслила коло питань, які мають бути виконані в найближчі місяці. Зокрема, заплановано до 31 липня цього року зібрати інформацію щодо потреб та проблем бенефіціарів, провести опитування мешканців та представників бізнесу, здійснити стратегічний аналіз громади, виявити тенденції та основні проблеми розвитку територіальної громади. Далі до 30 серпня треба сформулювати цілі та завдання та провести розширене засідання робочої групи (SWOT-аналіз, стратегічне бачення). До 16 вересня планується розробити систему моніторингу, оцінювання реалізації Стратегії та управління ризиками. Презентація і обговорення проєкту Стратегії та оприлюднення проєкту Плану заходів очікується не пізніше 01 жовтня.

На першому засіданні також ознайомилися та обговорили  результати опитування, яке пройшло в онлайн формі у квітні - травні.

Презентацію засідання робочої групи та результати опитування можна переглянути тут:

Актуалізація стратегії сталого розвитку Менської територіальної громади

 

 

Запрошуємо активних мешканців до співпраці у подальших кроках напрацювання оновленої Стратегії сталого розвитку Менської міської територіальної громади та Плану заходів з її реалізації.

Стежити за розробкою Стратегії та ознайомитися з усіма напрацьованими матеріалами можна на сайті міської ради в розділі Розвиток та відновлення.

 

24 червня 2024
back