back

У Менській громаді презентували проєкт з психологічної  підтримки дітей та дорослих в умовах війни

У Менській громаді до кінця 2024 року з'являться 5 арт-терапевтичних кімнат, в яких зустрічі й заняття проводитимуть місцеві психологи та педагоги. Вони будуть допомагати дітям і батькам з постраждалих від війни громад подолати емоційні та психологічні наслідки пережитого.

Такі головні завдання проєкту «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни в громадах Чернігівської області», що виконується Спілкою «Громадські Ініціативи України», у межах програми CLEAR.

12 червня представники Спілки “Громадські ініціативи України” Неля ЛАВРІНЕНКО та Павло ПУЩЕНКО провели зустріч з заступницею міського голови Вікторією ПРИЩЕПОЮ, під час якої відбулася презентація головних завдань проєкту, були обговорені напрямки взаємодії громадської організації та органу місцевого самоврядування щодо реалізації проєкту.

Зокрема, в межах реалізації проєкту планується облаштувати арт-терапевтичні кімнати в школах сіл Блистова, Стольне, Макошине, Волосківці та Синявка. Кімнати будуть обставлені сучасними меблями та всім необхідним обладнанням і матеріалами для проведення арт-занять. Також школи старостинських округів отримають рекреаційні спортивні набори для проведення відновлювальних занять з учнями. 

У цей же час педагоги та психологи Менської громади пройдуть фахове навчання для оволодіння новими методиками надання психологічної підтримки із застосуванням арт-терапевтичних методик.

«Важливо, щоб кожна дитина й доросла людина, які перебувають у стані дистресу, мали можливість отримати психологічну підтримку, відчути спокій і здатність упоратися у складній ситуації та приймати обґрунтовані рішення. Саме в цьому допоможуть арт-терапевтичні методики, з якими будуть працювати навчені нами педагоги і психологи місцевих шкіл», – розповідає керівниця проєкту Неля ЛАВРИНЕНКО.

Крім Менської громади, в проєкті беруть участь також Корюківська, Холминська, Іванівська та Сосницька громади Чернігівської області.

Загалом до кінця 2024 року проєктом планується надати психологічну підтримку через заняття арт-терапією не менше як для 500 дітей та 600 дорослих. 

***

Проєкт «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни» реалізує Спілка «Громадські Ініціативи України» у Корюківській, Менській, Холминський, Сосницькій та Іванівській громадах Чернігівської області у межах програми CLEAR, яка впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID’s BHA).

19 червня 2024
back