back

Обговорили можливі кризові ситуації та реагування на них

18 червня у Менській міській раді для посадових осіб органів місцевого самоврядування пройшов навчально-тренувальний захід, проведений спільно з представниками міжнародної організації «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту» (Center for Civilians in Conflict, CIVIC). Також до участі були запрошені представники місцевих підрозділів ДСНС та поліції.

Зустріч стосувалася питань покращення захисту цивільного населення в умовах можливого виникнення надзвичайної ситуації. Старший радник з питань захисту та військових питань Сергій ДЬОМА пропонував посадовцям елементи нарощування обстановки, які можуть виникати під час кризової ситуації. Вигаданий сценарій спільно обговорювали та шукали рішення. У підсумку склалася загальна картина, яка виокремила так звані сліпі зони, на які треба звернути увагу.

Під час навчання фахівці CIVIC використовували досвід організації спільних командно-штабних навчань з органами державної влади та структурами Сил оборони, в тому числі питання координації з ДСНС та Національною поліцією.

Фахівчиня CIVIC Ольга НУД наголосила, що самозаспокоєння – це найгірше, що сьогодні може обрати кожний громадянин. Нікому не час розслаблюватися до перемоги, тому CIVIC допомагає звернути увагу на ті моменти, де можуть виникнути неочікувані епізоди. Це має підсилити громаду, знати, в якому напрямку далі рухатися.

Нагадаємо, що співпраця Менської міської територіальної громади з Center for Civilians in Conflict (CIVIC) здійснюється в рамках реалізації масштабного проєкту «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом співпраці з громадами та посилення цивільно-військового співробітництва» за фінансової підтримки Європейської Союзу. Головна мета — підвищення рівня захисту цивільних осіб, які постраждали від бойових дій.

19 червня 2024
back