back

У Бірківці встановили меморіальні дошки шістьом загиблим воїнам

11 червня в селі Бірківка Менської міської територіальної громади відбулося урочисте відкриття меморіальних дощок воїнам-землякам, які загинули в російсько-Українській війні в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

На мітингу були присутні заступниця Менського міського голови Вікторія ПРИЩЕПА, староста Бірківського старостинського округу Роман БОЮН, настоятель Свято-Троїцької церкви УПЦ в селі Бірківка священник о. Василь БОДАК, рідні та близькі загиблих героїв.

Попри дощ, віддати шану полеглим воїнам: Віталію НОСОВЦЮ, Сергію ПЕТРОВСЬКОМУ, Роману КУБАЮ, Миколі СИДОРЦЮ, Олександру ПАСІЧНИКУ, Олександру СІЛКІНУ - зібралося чи не все село.

Кошти на виготовлення та встановлення пам’ятних знаків надали мама Віталія НОСОВЦЯ, Світлана Петрівна, та рідні Сергія ПЕТРОВСЬКОГО: сестра Антоніна СИРОЇД і мама Валентина Іванівна.

Роман БОЮН, як староста, займався питанням виготовлення меморіальних дощок та іншими організаційними моментами. Встановили пам’ятні знаки у центрі села понад центральною дорогою навпроти будівлі сільської ради в парку.

Отець Василь відслужив літію за загиблими та освятив пам’ятні знаки. Місцеві працівники культури підготували мініконцерт.

Лунали слова жалю і вдячності, та ні вони, ні що інше не може замінити матерям їхніх синів. І лише наша пам’ять буде зберігати живими полеглих героїв, допоки ми не забуватимемо, якою ціною маємо мирне небо над головою.

Вічна пам’ять і вічний спокій душам полеглих захисників!

11 червня 2024
back