back

Менська громада попрощалася з Воїном Юрієм МАКІШОЮ

10 червня 2024 року рідні, близькі, друзі, побратими, представники влади, жителі громади провели загиблого Захисника Юрія МАКІШУ в останню земну дорогу.

Юрій Володимирович МАКІША народився в селі Куковичі Менського району 09 лютого 1966 р. у сім'ї вчительки німецької мови та столяра. Згодом сім'я переїхала до села Блистови, де Юрій у 1973 році пішов до школи.

1978 року сім'я оселилася в селі Величківці, бо їхні родини з діда-прадіда жили саме тут, а попередні переїзди були пов’язані з маминим учителюванням.

1981 року Юрій закінчив Величківську восьмирічну школу.

1981 – 1985 рр. навчався в Гомельському технікумі залізничного транспорту за спеціальністю «Технік-механік» та отримав професію машиніста тепловоза.

Після технікуму був направлений на роботу до міста Орськ, звідки його призвали до армії. З 1985 по 1987 рр. служив у десантних військах у м. Каунас.

Після армії повернувся до рідного села та влаштувався на ВАТ «Менський сир», де пропрацював до 2022 р. Далі працював слюсарем у ТОВ «Мена-Авангард».

На роботі Юрія Володимировича знали як дуже відповідальну людину, яка завжди прийде на допомогу.

1996 року одружився. Проживав з родиною в м.Мена. Був дуже чуйним та люблячим батьком двох дітей – доньки та сина.

Коли отримав повістку, не замислюючись, пішов на захист своєї Батьківщини, згадує дружина Людмила.

Призваний по мобілізації на військову службу 01 березня 2024 року Корюківським ТЦК та СП. Захищав Україну на посаді стрільця-санітара 3 механізованого відділення 2 механізованого взводу механізованої роти військової частини А7331.

31.05.2024 р. біля селища Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області у бою отримав поранення. Помер у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені І.І. Мечникова 5 червня 2024 року.

«Співчуття рідним, хоча ніяким співчуттям ми не можемо зменшити вашого болю, - від імені величківців звертається до родини загиблого староста Величківського старостинського округу Тетяна ЯКОВЕНКО. – Для нас Юра назавжди залишиться у серцях таким, яким він був за життя: добрим, спокійним, врівноваженим, скромним, хорошим».

Поховали Героя на центральному цвинтарі у Мені з військовими почестями.

Щирі співчуття рідним і близьким. Вічна пам’ять і добра слава про Юрія МАКІШУ нехай завжди живе в наших серцях, а душа його спочиває з миром!

07 червня 2024
back