back

Зустріч у Куковичах: конструктивно й по-діловому

6 червня  пройшла зустріч представників Менської міської ради з мешканцями Куковицького старостинського округу. У заході взяли участь перший заступник Менського міського голови Олег НЕБЕРА, депутат Менської міської ради Валерій КРАВЦОВ, представниця КП «Менакомунпослуга» Оксана ЄРИЖЕНКО.

Виконуюча обов’язки старости Світлана ПОПОК прозвітувала про свою роботу за минулий рік.

Валерій КРАВЦОВ розповів про діяльність як депутат міської ради.

Далі обговорили питання, що найбільше турбують місцевих мешканців. Серед них: незадовільний стан частини дорожнього покриття, що сполучає Куковичі з Меною, велика кількість бездомних тварин, засилля лисиць, видалення перерослих та аварійних дерев.

Працівники міської ради детально роз’яснили алгоритм дій для розв’язання тих проблем, які знаходяться в компетенції органів місцевого самоврядування. Наголошено, що виконавчі органи Менської міськради постійно та системно працюють над вирішенням озвучених тем.

Блок питань стосувався поводженню з твердими побутовими відходами, а саме з їх вивезенням та запобіганню стихійним сміттєзвалищам. У КП «Менакомунпослуга» напрацьовано механізм та графік вивезення сміття, але частина місцевих мешканців цими послугами не користуються, що є прямим шляхом до забруднення довкілля.

Важливо усвідомити, що відсутність договору на вивезення ТПВ у фізичної чи юридичної особи є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» і тягне за собою адміністративну відповідальність. Тож у процесі обговорення проблеми дійшли згоди, що роботу щодо заключення договорів треба активізувати, а стихійні сміттєзвалища прибрати.

Загалом зустріч відбулася в діловій та конструктивній обстановці, зазначає Світлана ПОПОК.

06 червня 2024
back