back

Дороги, орендні відносини, державні дотації: про що говорили на зустрічі в Бірківці й Блистові

3 червня відбулася зустріч представників Менської міської ради з мешканцями Бірківського та Блистівського старостинських округів. У зустрічах взяли участь секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО, депутати міської ради Сергій ЧЕПУРКО, Катерина ФЕСЮН, представниця КП «Менакомунпослуга» Оксана ЄРИЖЕНКО, керівники місцевих закладів освіти, представники місцевих сільгосппідприємств.

Роман БОЮН, староста Бірківського старостинського округу та в.о. старости Блистівського старостинського округу, прозвітував про роботу за минулий рік.

Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО розповів про пріоритетні напрямки роботи міської ради минулого року. Як депутати також звітували: у Блистові Юрій ЧЕПУРКО, у Бірківці – Катерина ФЕСЮН.

Обговорили питання, які хвилюють сільчан. Одне з найболючіших – стан дороги обласного значення Т-25-34 Корюківка – Синявка – Блистова – Мена. Місцеві мешканці запитують: про яку реформу мережі освітніх закладів можна говорити, коли дорога – суцільні ями? Те ж саме питання постає й щодо доїзду швидкої допомоги та пожежної машини, особливо якщо раптом буде прийняте рішення про закриття цих станцій.

В обох селах актуальним було питання отримання державної дотації на худобу та на землю. Річ у тім, що для отримання дотації треба спочатку зареєструватися в електронному Державному аграрному реєстрі (ДАР), потім там же подати заявку. Оскільки не всі громадяни можуть це зробити самостійно, то можна звертатися за допомогою як до старости відповідного округу, так і в земельний відділ Менської міської ради, де допоможуть оформити все належним чином.

Роман БОЮН зазначає, що в Бірківці та Блистові вже чимало поданих заяв на такі дотації, і охочі ще є.

У Блистові підіймали питання врегулювання орендних відносин та виплату орендної плати за користування землею тощо.

Звернули увагу на необхідність укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів.

На всі питання мешканцям сіл надані вмотивовані та юридично обґрунтовані відповіді.

04 червня 2024
back