back

У Менській громаді буде новий молодіжний простір, де можна буде одночасно відпочивати, навчатися та розвиватися

Протягом місяця у Менському Центрі культури та дозвілля молоді відкриється молодіжний простір Ko_Laba, де можна буде навчитися працювати з лазерним різаком, 3D принтером, паяльною чи шліфувальною станцією, ручним інструментом, плоттером, термопресом, мікроелектронікою, ноутбуками, планшетами. Також там буде 150 книжок, 32 настільні гри та 25 наукових наборів або допоміжних приладів, а ще віртуальні окуляри та плейстейшен 5.

Про всі ці дива в середу, 29 травня, у Менському Центрі культури та дозвілля молоді розповіли під час зустрічі представники команди GoGlobal та фасилітатори майбутнього молодіжного простору.

Координаторка проєкту Наталія ТУРЧАК ознайомила з напрямами роботи громадської організації "GoGlobal", далі розказала про концепцію Ko_Laba, його наповнення та чим Ko_Laba відрізняється від звичайних молодіжних центрів.

Отже, молодіжний простір Ko_Laba у Менському Центрі культури та дозвілля молоді буде базуватися на ESTEAM–освіті (ESTEAM – перші букви англійських слів: Entrepreneurship - підприємництво, Science - наука, Technology - технології, Engineering - інженерія, Arts - мистецтво and Mathematics - математика) – інтегрований практичний підхід до навчання. Цей підхід підкреслює не тільки значення технічних наук і математики, але й роль творчості, інноваційного мислення та бізнес-навичок у сучасному світі.

– Ми допоможемо технікою та іншим приладдям, завдяки яким ви зможете прокачати свої навички в економіці, у фінансовій грамотності, в технологіях і в інженерії, – зазначила представниця ГО "GoGlobal".

Майбутні тьютори Олександр та Софія детально розповіли й показали, як виглядатиме менська Ko_Laba. Наголосили, що мета створення цього молодіжного простору – дозвілля і корисне проведення часу з акцентом на ESTEAM-освіту, освоєння актуальних професійних навичок, використання набутих знань у майбутній кар’єрі та вплив функціонування на громаду.

Секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО у вітальному слові відзначив, що такий молодіжний простір – давня мрія молоді, яка втілиться завдяки ГО "GOGlobal"

– Подяка донорам і тим, хто розвивав та підтримував цю ідею, – зазначив СТАЛЬНИЧЕНКО. – Впевнений, що це буде простір, який допомагатиме молоді обирати свою майбутню професію. Дякую Збройним силам України, завдяки яким ми можемо жити та мріяти про розвиток вільної незалежної України.

Після презентації молодь у командах напрацьовувала та розповідала про проєкти, які б вони хотіли втілити у своїй громаді. Всі з приємністю спілкувалися, зробили спільне фото і навіть спробували віртуальні окуляри.

ESTEAM-простір, який відкриється в Менській громаді протягом місяця, змінить життя місцевої молоді, запевнила Наталія ТУРЧАК.

31 травня 2024
back