back

Меняни розробляють план розвитку відновленого укриття

Активні мешканки Мени напрацьовують соціальний проєкт розвитку відновленого укриття. Для цього дівчата під час менторського супроводу спочатку визначили потреби цільової авдиторії і от нещодавно зібралися разом зі своєю наставницею, керівницею напряму взаємодії з громадами в «Будуємо Україну Разом», Юлією ДОЛІБОЮ, щоб систематизувати зібрані дані та застосувати їх при написанні проєкту.

На зустріч запросили й секретаря Менської міської ради Юрія СТАЛЬНИЧЕНКА, як представника балансоутримувача будівлі, де знаходиться відновлений об’єкт.

–  Ця модерована сесія для учасниць менторського супроводу проводилась задля покращення якісної взаємодії різних зацікавлених сторін у громаді, – розповідає пані Юлія. – Ми з моєю колегою, фасилітаторкою заходу Анастасією ДРАЧКУК, допомагаємо їм у цьому. Були запрошені представники органів місцевого самоврядування, щоб мешканці могли скоординувати свої дії з місцевою владою, зрозуміти, як бачить розвиток відновленого укриття місцева влада, сказати свої ідеї, спільно пропрацьовувати перші кроки і в результаті ефективно розробити проєкт та успішно впровадити ініціативу на базі відновленого об’єкта.

Такий горизонтальний формат співпраці мешканців та представників ОМС, комунальних закладів у розробці рішень щодо функціонування соціальних об’єктів у громаді сприяє згуртованості та наочно підсвічує важливість участі, або партисипації, на різних етапах управління змінами в громаді, підкреслює Юлія ДОЛІБА.

Проєкт реалізується «Будуємо Україну Разом» у межах програми «Спроможні та сильні», що виконується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

 
 
29 травня 2024
back