back

Закінчення навчального року та оздоровлення дітей обговорили на черговому виконкомі

28 травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Менської міської ради, на якому прийнято рішення з 23 важливих питань життєдіяльності громади.

Зокрема, обговоривши роботу закладів освіти Менської міської ради у літній період, вирішили завершити 2023-2024 навчальний рік у закладах загальної середньої освіти 07 червня. Для оздоровлення дітей в умовах воєнного стану заклади дошкільної освіти у літній період (з 01 червня до 31 серпня 2024 року) будуть переведені на оздоровчий режим роботи. При закладах загальної середньої освіти працюватимуть пришкільні табори відпочинку. Заклади позашкільної освіти у червні активізують роботу та обов’язково залучатимуть до позашкільної освіти дітей, які евакуйовані з районів проведення бойових дій, окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

З метою упорядкування майна комунальної власності прийняли рішення про його передачу. Меблі та оргтехніку передали Відділу соціального захисту населення, сім’ї, молоді та охорони здоров’я Менської міської ради у зв’язку з переїздом Відділу у приміщення ЦНАПу. КП «Менакомунпослуга» передали насоси для використання їх за призначенням. КУ «Місцева пожежна охорона» передали дрова для подальшого використання.

Також затвердили акти визначення розмірів збитків, заподіяних Менській міській раді внаслідок використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів. Так, розміри зазначених збитків становлять: у ТОВ «СООР МЕНА» за період з 16 травня 2021 року по 15 травня 2024 року – 81204 грн 36 коп., у Менської районної спілки споживчих товариств за період з 16 травня 2021 року по 15 травня 2024 року – 213303 грн 80 коп., у громадянина Т. за період з 11 січня 2023 року по 15 травня 2024 року – 8367 грн 67 коп. Затверджені відповідні Акти будуть направлені вказаним особам для виконання.

У блоці так званих дитячих питань, якими опікується Служба у справах дітей Менської міської ради, вирішили 26 дітям надати статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затвердили висновок про доцільність призначення опікуна над дітьми, продовжили терміну перебування дитини у КНП «Прилуцький обласний будинок дитини «Надія», визначили місце проживання малолітньої дитини з матір’ю тощо.

Надали дозвіл на видалення аварійних та перерослих дерев. Видалену деревину на звернення громадян вирішили надати як компенсацію за витрати на видалення. Деревина, видалена за зверненнями керівників комунальних підприємств, буде оприбуткована.

Усі розглянуті питання сприятимуть оперативному вирішенню нагальних потреб мешканців Менської громади.

28 травня 2024
back