back

Методологію визначення потреб громади презентували у Львові

Представники Менської міської територіальної громади взяли участь у презентації Методології досліджень з визначення потреб територіальних громад та результатів досліджень у 12 пілотних громадах. Захід відбувся в Українському католицькому університеті в межах проєкту «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами».

Фахівці університетів Альянсу розпочали спільну роботу над методологією у листопаді 2023 року. Загалом дослідження передбачало опитування мешканців, керівництва та працівників громади, представників бізнесу та громадських організацій щодо потреб і проблем стійкості, розвитку й відновлення.

«Це дослідження буде корисним як і для громад, так і для спеціалістів чи експертів, що працюють з громадами. Ми виділяємо та аналізуємо певні больові точки наявні в громадах, у які можна заглиблюватись і надалі. Дослідження може бути корисним не лише для пілотних громад, а й для інших - вони зможуть використати отримані результати, щоб побачити ширшу картину у своїй громаді», - наголосила Мирослава Савісько, керівниця Центру соціологічних досліджень, вивчення децентралізації та регіонального розвитку Kyiv School of Economics.

Заступник Менського міського голови Сергій ГАЄВОЙ та начальник відділу міжнародних зв`язків та економічного розвитку Сергій СКОРОХОД, які представляли Менську громаду, у межах панельних дискусій розповіли про взаємодію бізнесу, влади та громади для ефективного розвитку, виклики та можливості в час відновлення та безпосередньо відновлення громад з фокусом на людиноцентричність.

Представники органів місцевого самоврядування поділились викликами та проблемами, з якими зустрічаються зараз громади та окреслили перспективи співпраці в межах взаємодії університетів з громадами.

З Методологією досліджень з визначення потреб територіальних громад та результатами досліджень у 12 пілотних громадах можна ознайомитись на сайті Альянсу українських університетів 

Проєкт «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами» реалізовується Альянсом українських університетів за підтримки Міжнародний фонд "Відродження". Інформаційний партнер - Освіта.uа

27 травня 2024
back