back

У Менській громаді вшанували ліквідаторів та жертв Чорнобильської катастрофи

26 квітня – чорний день для всього людства, адже цього дня сталася найбільша техногенна катастрофа, масштабів якої тоді ніхто не розумів. Сотні-тисячі людей були кинуті на ліквідацію без попередження та засобів індивідуального захисту. Найстрашнішу ядерну загрозу було ліквідовано в тому числі й завдяки тим людям, які були присутні на урочистостях у Мені.
– Низький уклін усім ліквідаторам, які своїм здоров’ям та життям зберегли нас, нашу Україну і весь світ, – наголосив у виступі секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО та від усіх мешканців громади вручив грамоти ліквідаторам Чорнобильської катастрофи, відзначивши їхню мужність, самовідданість та беззастережність, з якою вони прийняли виклик та взяли участь у боротьбі з наслідками катастрофи, професійно виконали службовий обов'язок, і нині беруть добродійну участь у справі захисту прав інвалідів Чорнобиля та учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

Почесною грамотою Менської міської ради нагороджено учасників ліквідації аварії на ЧАЕС Михайла МАЛИШЕНКА, Михайла ШУЛЬГУ та Олександра ОЛЕЩЕНКА.
Пройшло 38 років після аварії, а біль не вщухає. Ще довго будемо ми відчувати наслідки тієї біди, і нам, сьогоднішнім, треба зробити все від нас залежне, аби така біда більше не повторилася.

26 квітня 2024
back