back

47 сесія Менської міської ради: ставки оренди землі та посилення безпеки

Пленарне засідання 47 сесії Менської міської ради 8 скликання пройшло в четвер, 25 квітня. На ньому були присутні заступник міського голови, керівники структурних підрозділів, також батьки учнів 1-х класів Менської громади.

Серед питань, що розглядалися - погодження проєкту регуляторного акта про затвердження ставок орендної плати за земельні ділянки на території Менської міської територіальної громади. Документ розроблений, аби створити єдиний механізм справляння орендної плати за використання земель комунальної власності, невитребуваних земельних ділянок (паїв) на території Менської міської територіальної громади та привести нормативно-правовий акт у відповідність до чинного законодавства. 
У разі прийняття дія даного регуляторного акта буде поширюватися на всіх орендарів земельних ділянок комунальної власності, невитребуваних земельних ділянок (паїв) на території Менської міської територіальної громади. Рішення набуде чинності з дати прийняття, при цьому протягом місяця триватиме його обговорення та прийматимуться пропозиції на розгляд.
Як постійно діючий робочий створили Центр безпеки і соціальної згуртованості Менської міської ради (далі - Центр) та затвердили Положення про нього. Центр утворюється за грантові кошти. Серед функцій - взаємодія з правоохоронними органами з забезпечення законності і правопорядку на території громади, створення і належне функціонування системи відеоспостереження, системи оповіщення тощо.
Також депутати передали легковий автомобіль "Фольцваген" в оперативне управління та користування для потреб РТЦК та СП.
Серед земельних питань прийняті рішення щодо укладання договорів оренди землі на новий строк, затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності, затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності і т.п.
Загалом розглянуто та прийнято рішення з 59 питань, з якими детальніше можна ознайомитися тут
Після вичерпаної повістки денної у розділі "Різне" депутати обговорили з батьками майбутніх першокласників питання оформування освітньої мережі в громаді у світлі реформи освіти в Україні, з урахуванням демографічних змін у Менській МТГ, у тому числі й викликаних війною. Депутати відзначили, що робочою групою Відділу освіти проведена велика кропітка робота з моделювання різних варіантів освітньої мережі, щоб зберегти максимльно більшу кількість освітніх закладів.

 
 
26 квітня 2024
back