back

Вийшов друком "Порадник безпеки для мешканців Менської міської територіальної громади"

24 квітня у Менській міській раді відбулася презентація "Порадника безпеки для мешканців Менської міської територіальної громади" та інформаційного плаката “Подбай про свою безпеку”, яку провів громадський радник Микола ОХОНЬКО.
Посібники розроблені членами ГО «Асоціація громадських радників України» (АГРУ) за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» для підвищення спроможності мешканців Менської територіальної громади реагувати на ризики та загрози своїй безпеці та знати, як подбати про себе та своїх близьких у небезпечних ситуаціях.
Під час презентації за участі представників Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, представників органів місцевого самоврядування, безпекових структур, створених на території громади, освіти, громадського сектору, внутрішньопереміщених осіб, місцевих ЗМІ та інших запрошених осіб відбулося представлення посібника "Порадник безпеки для мешканців Менської міської територіальної громади” та інформаційного плаката “Подбайте про вашу безпеку”,
В основу посібників лягли результати опитування мешканців Менської громади та спільні напрацювання під час проведених фокус-груп, розповів Микола ОХОНЬКО. Лише 3,5% опитаних відчувають себе в безпеці. Разом з тим на прохання команди проєкту оцінити рівень комунікації між поліцією, представниками влади та мешканцями громади, 20,7% опитаних рівень комунікації оцінили як дуже низький, а 79,3% середній або вище середнього.
Учасники презентації отримали друковані «Порадники» і, переглянувши, оцінили, наскільки він корисний. Електронний варіант доступний для перегляду та завантаження на сайті Громадських радників та буде розміщений на офіційному сайті Менської громади в розділі «Безпека громади» / Абетка безпеки.
Насамкінець Микола ОХОНЬКО висловив сподівання, що "Порадник безпеки», стане в нагоді мешканцям громади та зможе підвищити їхній рівень безпекової обізнаності, а також в цілому посприяє покращенню безпекової ситуації в нашій громаді.

25 квітня 2024
back