back

Сонячна енергія на службі освіти: Розпочалося встановлення гібридної електростанції в Менській гімназії

У опорному закладі “Менська гімназія” розпочалися монтажні роботи зі встановлення гібридної електростанції, яка забезпечить аварійне енергопостачання для шкільного укриття, дозволить гарантовано і безпечно провести ЗНО, а надлишок електроенергії буде використовуватися установою для власних потреб. 

Ініціатива встановлення сонячної електростанції була підтримана французькою громадською організацією "Електрики без кордонів". Минуло літа французькі партнери відвідали Менську громаду та зустрілися з керівництвом громади, Відділу освіти та Менської гімназії. Під час зустрічі французькі друзі дослідили основні пріорітети громади в галузі ененргоефективності та детально вивчили можливості встановлення сонячної гібридної станції на даху Менської гімназії, яка знизить витрати на електроенергію та допоможе в збереженні ресурсів закладу.
Нова шкільна електростанція - це гібридна установка, що складається з пов'язаних в одну систему сонячних панелей потужністю 20 кВт, акумуляторної батареї на 40 кВт та генератора 20 кВт. Енергія сонця та генератора об'єднується через акамуляторну батарею. Фінансується проєкт Благодійним Фондом «Фортечний», з яким давно та плідно співпрацює Відділ освіти Менської МТГ. 
27 березня Представник Фонду Максим СИДОРОВ відвідав об'єкт та принагідно розповів, що Благодійний Фонд «Фортечний» контролює виконання робіт, поставки обладнання та якість виконання робіт, які здійснює підрядник, обраний незалежно представниками французької громадської організації «Electriciens sans frontières» («Електрики без кордонів»).
Очікується, що за два тижні шкільна електростанція запрацює в тестувальному режимі, а термін закінчення проєкту, запуску та повноцінної роботи установки - до середини квітня.

28 березня 2024
back