back

Опалювальний сезон 2023 -2024 років закінчується в Менській територіальній громаді 05 квітня

Враховуючи підвищення середньодобової температури опалювальний сезон в установах, закладах. підприємствах, організаціях всіх форм власності та житловому фонді закінчується 05 квітня, таке рішення прийняли сьогодні на черговому засіданні виконкому.

Щоб зробити нашу громаду чистою та квітучою, в  рамках всеукраїнських акцій з благоустрою «За чисте довкілля» та «День благоустрою територій населених пунктів», в квітні будуть проводитись «Дні благоустрою територій населених пунктів Менської міської територіальної громади»; щорічна  акція з благоустрою та озеленення населених пунктів «За чисте довкілля» - квітень-травень та вересень-жовтень 2024 року. Визначено санітарним днем для прибирання території населених пунктів Менської міської територіальної громади та власних територій підприємствами, установами, організаціями та жителями громади  -  п’ятницю. Всі ці та інші заходи заплановані в рішенні «Про заходи по благоустрою та озелененню територій населених пунктів Менської міської територіальної громади на 2024 рік».

Розглянувши подані розрахунки тарифів Комунальним підприємством  «Менакомунпослуга» Менської міської ради, рішенням виконкому встановлено нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення по населеним пунктам Менської громади (крім міста Мена), які надає КП «Менакомунпослуга», в таких розмірах:

  • вартість централізованого водопостачання для всіх категорій споживачів  - 34,20 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;
  • вартість централізованого водовідведення (приймання та очистка стоків) для всіх категорій споживачів  - 49,80 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;
  • вартість централізованого водовідведення (транспортування, приймання та очистка стоків) для всіх споживачів – 58,20 грн. за 1 м. куб. з ПДВ.

Тарифи вводяться з 01 квітня 2024 року .

Також на засіданні прийняті рішення про орієнтовний план роботи виконавчого комітету Менської міської ради на 2 квартал 2024 року, про зняття з квартирного обліку особи, житлові умови якої поліпшились, про доцільність призначення опікуном над повнолітньою особою, про дозвіл опікуну недієздатної особи на укладення договору довічного утримання, про затвердження нового складу адміністративної комісії при виконкомі міської ради, про погодження надання пільг по оплаті за харчування дітей у закладах загальної середньої освіти.

Розглянули питання щодо надання дозволів на видалення аварійних та перерослих дерев.

Крім того прийняли рішення про організацію прийому дітей до закладів загальної середньої освіти Менської міської ради до початку 2024-2025 навчального року.

70 дітям Менської громади надали статусу постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

З урахуванням поданих звернень, на розгляд членів виконкому в межах повноважень винесли й інші питання. З переліком та змістом прийнятих рішень можна ознайомитися на офіційному сайті Менської міської ради.

27 березня 2024
back