back

Шляхи економічного виживання: Менська громада на регіональному форумі з відновлення економіки в умовах війни

Днями в Чернігові відбувся регіональний форум «Відновлення економіки Чернігівської області в умовах війни: діалог з бізнесом». Менську міську територіальну громаду на цьому зібранні представляли секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО і начальник відділу міжнародних відносин та економічного розвитку Сергій СКОРОХОД.

Учасниками форуму стали представники Міністерства економіки України, Міністерства закордонних справ України, державних та регіональних відомств, міжнародних організацій і фондів, а також обласної влади, бізнесу, банківського та громадського секторів.

Під час форуму було презентовано Всеукраїнську економічну платформу «Зроблено в Україні».

 
 
Також обговорили інвестиції в умовах війни, їх страхування від воєнно-політичних ризиків, розбудову мережі індустріальних парків, можливі напрямки для розвитку експорту, діяльність торгово-промислової палати для підтримки зовнішньоекономічної діяльності, можливості для бізнесу загалом, гранти як від держави, так і міжнародних організацій.

Серед спікерів форуму був і секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО, який виступив з презентацією «Практичні аспекти та виклики в започаткуванні діяльності індустріальних парків на території області на прикладі створення індустріального парку «Менський». Ю.СТАЛЬНИЧЕНКО розповів, з якими перешкодами зіткнулася громада в реалізації проєкту індустріального парку та які можливі шляхи для виходу з ситуації прораховуються, аби все-таки стимулювати інвестиції в реальний сектор економіки громади.

Детальніше про Форум читайте на сайті Агенції регіонального розвитку Чернігівської області, а саме:

- Презентації спікерів

- Запис трансляції

 
 
 «Цінним є обмін досвідом з колегами з інших регіонів щодо виходу на нові ринки, розширення виробництва, залучення грантової підтримки. Насправді форум не просто про відновлення економічної спроможності Чернігівщини. Він про перемогу та налагодження життя тут і зараз, а в цьому зацікавлені усі», – зазначив очільник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Захід реалізовано за підтримки Конгресу місцевих та регіональних влад, Регіонального офісу міжнародного співробітництва, Агенції регіонального розвитку Чернігівської області, проєкту USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».

 

04 березня 2024
back