back

Третє засідання 45 сесії: розподіл коштів

У середу, 28 лютого, відбулося третє пленарне засідання 45 сесії Менської міської ради 8 скликання. Основне питання, що розглядалося на сесійному засіданні – розподіл коштів додаткової державної дотації.

Отже, депутати внесли зміни до бюджету Менської міської територіальної громади на 2024 рік у зв’язку з необхідністю розподілу додаткової дотації в сумі 10,3485 млн грн, що буде надана державою згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 23 лютого 2024 р. № 148-р «Про затвердження розподілу у 2024 році обсягу додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією Російської Федерації».

Вирішено розподілити дотацію на енергоносії та зарплату комунальних установ та закладів Менської міської ради. Аналіз вартості енергоносіїв у порівнянні зі звітним періодом минулого показує значне їх дорожчання, тож прийняте рішення дасть можливість збалансувати місячні фінансові фонди в І півріччі 2024 року.

Також 300 тис. грн виділено на «Програму соціальної підтримки жителів Менської міської територіальної громади» у частині надання матеріальної допомоги військовослужбовцям та забезпечення транспортування загиблих військовослужбовців громади.

Прийняті й інші рішення, що дозволяють запобігти виникненню надзвичайної ситуації, оперативно реагувати на виклики сьогодення в умовах воєнного стану. З усіма рішеннями 45 сесії 8 скликання можна ознайомитися тут

 
 
 
29 лютого 2024
back