back

У Менській міській раді обговорили, як посилити громаду і людей

У вівторок, 27 лютого, представники влади, органів місцевого самоврядування Менської міської територіальної громади, силових структур та Міжнародної неурядової організації «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту» (Center for Civilians in Conflict, CIVIC) провели зустріч на тему «Покращення комунікації з безпекових питань та інформування населення в умовах дії воєнного стану». Координатором експрес-діалогу виступила фахівчиня з питань захисту цивільного населення Ольга НУД.
У ході обміну думками пропонували методи та форми покращення комунікації з громадянами Менської ТГ, оскільки онлайн опитування, проведене CIVIC у громаді, показало, що понад 60% опитаних висловилися за її покращення.
У підсумку одним із пріоритетів на найближчий час визначили спрямування зусиль усіх служб та засобів на те, щоб підготувати мешканців громади до реагування в надзвичайній ситуації. Присутні погодилися, що потрібно знайти рішення щодо каналів інформування та інформації, яка подається. Адже всі зусилля органів місцевого самоврядування направлені на збереження життя громадян, інформування щодо надзвичайної ситуації.
Зустріч пройшла в рамках реалізації масштабного проєкту «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом співпраці з громадами та посилення цивільно-військового співробітництва» за фінансової підтримки Європейської Союзу. Головна мета проєкту — підвищення рівня захисту цивільних осіб, які постраждали від бойових дій.
Нагадаємо, Центр з питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту (Center for Civilians in Conflict (CIVIC)) – це міжнародна організація, чия діяльність присвячена сприянню захисту цивільного населення у збройних конфліктах. Основна мета діяльності полягає у наданні підтримки громадам, які постраждали від збройного конфлікту, та шукають захисту, а також зміцнення рішучості та спроможності збройних сторін конфліктів запобігати та реагувати на шкоду цивільним.

28 лютого 2024
back