back

Менська амбулаторія оновлює інтер’єр та осучаснює систему опалення

З березня 2024 року КНП «Менський центр ПМСД» розпочинає новий етап проєкту для покращення умов перебування пацієнтів та відвідувачів у закладі, повідомляє адміністрація Менського центру ПМСД. Заплановано замінити застарілу та неефективну систему опалення, що вичерпала свій ресурс, та оновити інтер’єр Менської амбулаторії.

Це наступний етап відновлення амбулаторії, що проводиться завдяки участі у Відкритій грантовій програмі проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я». В рамках попередніх етапів восени 2023 року заклад уже провів заміну вікон та дверей в амбулаторії на сучасні енергоефективні та енергозберігаючі.

Такий комплексний підхід до покращення енергоефективності будівлі також дозволить зменшити витрати на комунальні послуги та ефективніше використовувати власні кошти закладу, спрямовуючи їх на потреби населення у медичній допомозі.

 «Хоч електроенергія не є основним джерелом опалення в амбулаторії, але через відсутність утеплення стін та зношеність існуючої системи опалення, працівники закладу вимушені застосовувати допоміжні засоби опалення (конвектори, повітродувки та інфрачервоні лампи). Втілення заходів гранту по зміні вікон, утепленню фасаду і заміні системи опалення знизить необхідність у додаткових джерелах тепла та позитивно вплине на рахунки за опалення та електроенергію. А що найважливіше – люди зможуть перебувати у приміщеннях без верхнього одягу та проходити обстеження в комфортних умовах. Наша мета - забезпечити найкращі умови жителям громади для отримання медичної допомоги», ділиться результатами та планами на майбутнє Наталія Росомаха, керівниця Менського центру ПМСД.

Окрім вищезгаданих заходів, до середини 2024 року в рамках Відкритої Грантової Програми проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» планується також утеплити фасад Менської амбулаторії та закупити нові меблі.

28 лютого 2024
back