back

Менські фахівці вчилися залучати кошти в громаду

21 – 23 лютого 2024 року фахівці Менської міської територіальної громади взяли участь у другій навчальній програмі «Фандрейзинг для територіальних громад» у межах проєкту «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами». Навчання проходило в Українському католицькому університеті для представників 12 обраних пілотних громад з різних куточків України, серед яких і Менська міська територіальна громада.

У межах цього програмного навчання учасники дізналися більше про фандрейзинг, або процес залучення ресурсів для реалізації соціальних та суспільно-значущих проєктів. Вчилися розробляти стратегії фандрейзингу, дізнавалися про його методи та інструменти, писали грантову заявку, опановували навичками комунікації в межах цього процесу та загалом говорили про глобальні виклики й інновації у цій сфері у XXI столітті. Водночас значна частина робочого часу була виділена написанню грантової заявки.

Навчання «Фандрейзинг для територіальних громад» – це друге з шести програмних навчань, які фахівці громад мають пройти в межах проєкту «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами», який реалізовується Альянсом українських університетів за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» .

«Кожна громада делегує на навчання різних фахівців, тому нам вдається познайомитись, обмінятись досвідом з великою кількістю людей, що є великою цінністю, як і для університетів, так і для громад», – зазначає Катерина Шуварська, координаторка проєкту «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами».

Участь у такому освітньому проєкті, обмін досвідом і кращими практиками є запорукою для пошуку ширших можливостей розбудови Менської міської територіальної громади.

27 лютого 2024
back