back

Звіт директора Комунальної установи «Місцева пожежна охорона» Менської міської ради Фурмана А.В. про роботу в 2023 році

Пожежна охорона Менської міськради складається з чотирьох місцевих пожежних команд (МПК): в с. Макошине і селах Бірківка, Семенівка та

Дягова. Загальна кількість особового складу 22 особи: директор КУ, бухгалтер, 16 водіїв і 4 пожежних.

На бойове чергування щоденно заступають п’ять працівників та чотири пожежні автомобілі комунальної установи.

Взагалі за шість років існування підрозділами пожежної охорони Менської міської ради було здійснено 363 виїзди на ліквідації пожеж та наслідків інших надзвичайних подій.

2023 року місцеві пожежні команди взяли участь у гасінні 42 пожеж (36 минулоо року): 29 пожеж було ліквідовано спільно з працівниками Менської 10-ї державної пожежно-рятувальної частини, а ще 13 (це в основному пожежі сухої трави, чагарників, пожнивних залишків, сміттєзвалищ) загасили власними силами. Спільними зусиллями було врятовано від вогню 16 житлових будинків, 25 господарчих будівель, магазин, кілька голів худоби, дві одиниці техніки і домашнє майно. Всього на суму близько трьох мільйонів гривень.

На гасіння пожеж МПК с. Макошине виїздила 15 разів: (в с. Покровське - 4 рази, с. Макошине - 6 разів, м. Мена - 2 рази, с. Слобідка - 1 раз, с. Киселівка - 2 рази); МПК с. Бірківка 8 разів: (с. Блистова - 4 рази, с. Дібрівка, с. Ушня, с. Бірківка, с. Стольне - по одному виїзду); МПК с. Семенівка 12 разів: (с. Стольне - 4 рази, с. Семенівка і с. Синявка - по 2 рази, с. Волосківці, с. Городище, с. Бірківка, с. Блистова - по одному виїзду); МПК с. Дягова 16 разів: (м. Мена - 5 разів, с. Волосківці - 3 рази, с. Дягова і с. Феськівка - по 2 рази, смт Макошине, с. Покровське, с. Синявка, с. Киселівка - по 1 виїзду).

Окрім цього, МПК с. Макошине та МПК с. Бірківка по одному разу виїздили на ліквідації наслідків надзвичайних подій (визволення зі снігових заметів машини «швидкої допомоги» та ліквідація наслідків буревію).

Для належного функціонування місцевої пожежної охорони 2023 року було придбано 3950 літрів бензину на 188550 гривень; страхування пожежної техніки, страхування особового складу на випадок травматизму та проходження медогляду обійшлось у 47000 гривень. Також було придбано запчастин і мастильних матеріалів для пожежної техніки на 58000 гривень. Для опалення пожежних депо придбано 77 кубометрів дров та 9 тонн торфобрикету на загальну суму 81000 гривень. Також отримано благодійну допомогу: 14 кубометрів дров на суму 3000 гривень. Було закуплено 5 пожежних рукавів та 2 стволи пожежні - 20000 гривень. На виплату заробітної плати працівникам комунальної установи було використано 2 мільйони 436 тисяч гривень, ЄСВ - 541000 гривень.

Працівники КУ займаються профілактикою та попередженням виникнення пожеж: проводяться інструктажі з пожежної безпеки серед жителів громади (проінструктовано 1235 осіб), виготовлено та розповсюджено 550 листівок на протипожежну тематику.

Звичайно, існують і деякі проблеми. Це необхідність ремонтів покрівель пожежних депо в селах Бірківка та Семенівка, зношеність пожежної техніки (пожежні авто мають вік 40 і більше років) та невеликі об’єми цистерн для води на більшості наявних пожежних автомобілів, наявність лише одного пожежного авто підвищеної прохідності. У зв’язку з відсутністю коштів зупинено роботи по ремонту та переобладнанню пожежного депо в селі Городище, місцева пожежна команда в цьому населеному пункті не створена.

Директор КУ«Місцева пожежна охорона» Менської міської ради      Анатолій ФУРМАН

 

 

23 лютого 2024
back