back

Приймали звіти керівників комунальних установ на черговому виконкомі Менської міської ради

21 лютого відбулося чергове засідання виконавчого комітету Менської міської ради.
Серед питань, що розглядалися – звіти керівників комунальних установ про роботу, а саме: Менського міського центру соціальних служб,  Місцевої пожежної охорони, Менського територіального центру надання соціальних послуг.


Так, директор КУ «Місцевої пожежна охорона» А.ФУРМАН повідомив, що в 2023 році місцеві пожежні команди взяли участь у гасінні 42 пожеж (36 торік): 29 пожеж було ліквідовано спільно з працівниками Менської 10-ї державної пожежно-рятувальної частини, а ще 13 (це в основному пожежі сухої трави, чагарників, пожнивних залишків, сміттєзвалищ) загасили власними силами. Спільними зусиллями було врятовано від вогню 16 житлових будинків, 25 господарчих будівель, магазин, кілька голів худоби, дві одиниці техніки й домашнє майно всього на суму близько трьох мільйонів гривень.


Серед проблем – необхідність ремонтів покрівель пожежних депо в селах Бірківка та Семенівка, зношеність пожежної техніки (пожежні авто мають вік 40 і більше років) та невеликі об’єми цистерн для води на більшості наявних пожежних автомобілів, наявність лише одного пожежного авто підвищеної прохідності.


У звіті директор Менського міського центру соціальних служб Т.ВИШНЯК підкреслює, що за 2023 рік установою проведено 210 заходів, якими охоплено 2004 особи. Надано соціальних послуг 2543 сім'ям, в яких виховується 2920 дітей. Послуги надані внутрішньо переміщеним особам - 169 особам, які виховують 134 дитини. З них послуг було надано: соціальної адаптації – 292 сім'ям, соціальної інтеграції – 19 сім'ям, екстрено кризового втручання - 12 сім'ям, консультування – 2542 сім'ям, соціального супроводу - сім'ям, які перебувають у складних життєвих обставинах і сім'ям, де виховуються діти-сироти - 36 сім'ям, представництво інтересів – 208 сім'ям, посередництво - 148 сім'ям, психологічну допомогу отримали 586 осіб та надання натуральної допомоги (гуманітарна/благодійна) допомога – 1048 осіб.


Директор Менського територіального центру надання соціальних послуг Н.ГОНЧАР відзначила, що територіальним центром за 2023 рік виявлено та надано послуги 1823 особам (за 2022 рік - 1611 осіб). Загалом відділеннями було надано 76380 послуг (у 2022 році - 70762 послуг). Тенденція зростання у потребі соціальних послуг виникла за рахунок збільшення людей похилого віку, які проживають самотньо з причини того, що працездатні діти, які раніше доглядали своїх батьків, виїхали за кордон або ж знаходяться на військовій службі в ЗСУ.
Заслухавши звіти керівників комунальних установ, члени виконкому подякували їм за роботу та рекомендували заходи для подальшого удосконалення організації роботи.


Також члени виконкому заслухали звіт про стан виконання Плану соціально-економічного розвитку Менської міської територіальної громади за 12 місяців 2023 року та вирішили винести на розгляд сесії Менської міської ради.


110 дітям Менської громади надали статусу постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.


Розглянувши звернення, надали дозвіл на видалення аварійних та перерослих дерев.
З урахуванням поданих звернень, на розгляд членів виконкому в межах повноважень винесли й інші питання, з переліком та змістом яких можна ознайомитися на сайті Менської міської ради.

21 лютого 2024
back