back

Менська громада стала учасником нового масштабного проєкту

Нещодавно міський голова Геннадій Примаков узяв участь у відкритті масштабного всеукраїнського проєкту «Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами». У Києві зустрілися представники 13 громад, які були обрані з декількох регіонів України, а саме: Чернігівської, Сумської, Дніпропетровської, Рівненської, Харківської, Івано-Франківської, Львівської областей. Після довгого й складного етапу відбору у взаємодії з Агенцією регіонального розвитку Чернігівської області від нашої області для участі в проєкті обрано Менську міську територіальну громаду як громаду, що хоче розвиватися, застосовуючи для цього новітні підходи.

В більшості з громад, що працюватимуть у рамках проєкту, тривали чи ще й досі тривають активні бойові дії. Протягом найближчого року місцеві фахівці проходитимуть програмні навчання, спільно з експертами університетів будуть працювати над шляхами вирішення актуальних проблем громади, зокрема шляхом залучення грантів та міжнародного фінансування.

Результатом спільних напрацювань стануть власні програми, які громада зможе реалізувати під менторством університетів Альянсу.

01 листопада 2023
back