back

Зустріч з харківською письменницею Людмилою Охріменко у Менській публічній бібліотеці

Людмила Охріменко - авторка романів про війну та волонтерка. Її роман «Оскар» став найкращим романом на воєнну тематику за версією  міжнародного літературного конкурсу Коронація слова у 2021 році. Роман заснований на реальних подіях, а прототип головного героя сам запропонував написати його історію. Це історія українського розвідника, який потрапляє в полон на початку 2015 року, на долю якого випали катування і знущання...

Сьогодні на творчу зустріч прийшло стільки людей, що навіть  наша простора бібліотека ледве вмістила всіх бажаючих познайомитися із лауреаткою міжнародного конкурсу. 

Людмила Охріменко родом із  Дніпропетровщини. Проживала в Криму, а після його анексії переїхала до Харкова. Має три вищі гуманітарні освіти, дві – з відзнакою. Багато років працювала на державній службі, в 90-х роках, щоб забезпечити двох дітей займалася бізнесом, організувала декілька успішних компаній. Займатись літературною творчістю пробувала ще з дитинства, але вважала ці спроби дилетантством.

Поштовхом до заняття волонтерською діяльністю стали війна та окупація Криму. Людмила Леонідівна часто їздила з гуманітарними місіями у Луганську та Донецьку області, щоб допомогти добровольчим формуванням і підрозділам Збройних сил України. Кошти від продажу книжок віддає  родинам загиблих і тих, хто пропав безвісти. До речі, після зустрічі було дуже багато охочих придбати її книги.

Книги Людмили Охріменко: «Легка поведінка», «Пригоди дорослого Буратіни жіночої статі» та на воєнну тематику:  «Пригоди мухи в окропі на окупованій території», «Волонтерські історії», «Оскар».

Письменниця говорить гарною українською мовою, хоча до 2014 року спілкувалася виключно російською. Після окупації Криму зробила свій вибір і відносно мови. Присутні дізналися багато цікавого про її волонтерські поїздки, зустрічі з різними людьми, несподівані моменти.

Готується до друку нова книга Людмили Леонідівни на воєнну тематику і перша в її творчому доробку книжка власних дитячих казок.

Книги  «Пригоди мухи в окропі на окупованій території», «Волонтерські історії», «Оскар» є у Менській публічній бібліотеці і всі бажаючі можуть їх прочитати.

 
 
 
27 липня 2023
back