back

11 важливих питань стосовно захисту прав дітей було розглянуто на черговому засідання комісії з питань захисту прав дитини

 

З метою захисту найкращих інтересів дітей сьогодні відбулося  чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при Менській міській раді під головуванням заступника міського голови Вікторії Прищепи.

На розгляд комісії було винесено 11 питань.

          Найбільшого обговорення потребували два питання про надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав жительки с. Киселівка відносно  її малолітніх дітей, які перебувають у дитячих закладах та жителя м. Житомира, відносно його малолітнього сина, який проживає на території Менської ТГ.

             Також розглядалися питання стану виконання батьківських обов’язків жителями м. Мена та с. Остапівка, щодо їхніх малолітніх дітей та про неналежне виконання обов’язків опікуна сестрою, яка неналежно піклується про своїх сестру та брата. Деякі із  горе-матерів запрошувалися на комісію повторно, але так і не змінили своє ставлення до виховання дітей.

Два питання стосувались відчуження житла та нерухомого майна право власності та право  користуванням якими мають малолітні діти. А також розглядалися питання щодо постановки на квартирний облік дітей,  які потребують поліпшення житлових умов, враховуючи,  що діти мають статус дитини-сироти, дитини позбавленої батьківського піклування, не мають житла на правах приватної власності

За результатами засідання по всіх питаннях комісією прийняті конструктивні та виважені рішення в інтересах дітей і взяті на контроль до їх повного виконання.

 
 
 

,

 

09 червня 2023
back