back

Магістральна (не) конференція EdCamp Mena зібрала освітян з усієї Чернігівщини

На Магістральну (не) конференцію EdCamp Mena  до ЗЗСО Менська гімназія прибули 152 учасники. Приблизно 70 % беруть участь у такому заході вперше.

 EdCamp Ukraine – це спільнота відповідального вчительства України, яка створена і діє за принципами всесвітнього руху EdCamp.

Принципи: безкоштовність, незалежність, вільна ініціатива, програма визначається в перший день проведення,кожний і кожна можуть стати спікерами, діє закон «про дві ноги» (учасники й учасниці самі визначають, які із сесій відвідають і на який час там затримаються).

 Урочисте відкриття (не) конференції почалося виступом нашого циркового колективу «Фієста» від якого всі присутні були просто у захваті. Потім освітян привітав голова Менської міської ради Геннадій Примаков, який подякував їм за стійкість, плідну працю, волонтерську діяльність і побажав їм нових вагомих здобутків, наснаги та Перемоги всім нам. Так, як педагоги зібралися, щоб обговорити тему «Інформаційна безпека. Інформаційна безпека особистості», Геннадій Анатолійович розповів найсвіжішу історію з власного досвіду, як розвінчують фейки у нашій громаді. З вітальним словом до вчителів звернулись заступник міського голови Вікторія Прищепа та начальник Відділу освіти Менської міської ради Ірина Лук’яненко.

Ініціатором та координатором проведення такого цікавого заходу стала Світлана Ємець, яку підтримала перевірена команда педагогів-однодумці. До речі, раніше вони ініціювала проведення в нашій громаді «Педагогічних зустрічей», які настільки сподобались освітянам, що стали традиційними і цьогоріч проводитимуться вже вчетверте.

(Не) конференція цікава тим, що одночасно проходить декілька різних занять, об’єднаних спільною темою. Сьогодні заняття проводять одночасно 7 спікерів і кожен учасник може обирати, де йому цікавіше. До речі, одна із спікерів прибула аж із Чорткова Тернопільської області, щоб поділитись досвідом з колегами з Чернігівщини.

Такі заходи покликані мотивувати освітян розвиватися й ділитися досвідом, ідеями, натхненням одне з одним, бути щасливими й продуктивними у вчительській професії та в житті загалом. До речі, потім учасники (не) конференції зможуть отримати сертифікати підвищення кваліфікації.

            Ми горді, що наша громада ініціативна, успішна та сучасна у різних напрямках діяльності. Молодці, освітяни!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

24 березня 2023
back