back

З ювілеєм вас, «Нащадки Аратти»!

Благодійна організація «Нащадки Аратти» з’явилась у Макошине 20 років тому. Весь цей час  її незмінною очільницею є Наталія Іванівна Колесник. Ідея створити доброчинну організацію виникла ще у 2002 році, після спілкування з волонтерами Чернігівської «Аратти». І у 2003 році Макошинську селищну благодійну організацію «Нащадки Аратти» було зареєстровано. Спершу волонтери збиралися в приміщенні селищного Будинку культури, з часом придбали власне приміщення, взяли в оренду друге, адже зростає число членів організації та учасників заходів, які вони проводять. Кількість добрих справ, які здійснили благодійники за цей час, перерахувати неможливо. Основними напрямками діяльності організації є підтримка малозабезпечених, різноманітні гуртки для дітей, молоді та людей похилого віку, екоклуб, краєзнавство (в організації навіть є власний невеличкий музей!) Дуже полюбились дітям щорічні літні відпочинкові активності -організація  наметових таборів на березі Десни. Тут відпочивають діти з Чернігівщини та Лондонського коледжу  Великобританії, де  мають унікальну можливість по вивченню англійської та української мови безпосередньо спілкуючись з носіями мови. Правда, через епідемію ковіду та війну  з росією, на деякий час це призупинено.

Кошти на реалізацію своїх проєктів волонтери отримують всіма можливими способами – пишуть, виграють і реалізовують грантові проєкти, організовують благодійні заходи, отримують допомогу від британських благодійників. Вже багато років їх фінансово підтримує британський волонтер Бенджамін Сміт.

Вітаючи благодійну організацію «Нащадки Аратти» з ювілеєм, начальник відділу  житлово-комунального господарства, енергоефективності та комунального майна Менської міської ради Валерій Кравцов зазначив, що з людьми, які так люблять рідну землю,  завжди готові допомогти і підтримати тих, кому це необхідно, Україна обов’язково переможе, а наша громада буде сильною і квітучою.

Валерій Михайлович вручив Подяки Менської міської ради за активну участь у громадському житті громади, благодійну діяльність та з нагоди 20-річчя заснування Макошинської селищної благодійної організації «Нащадки Аратти»:

- Колективу Макошинської селищної благодійної організації «Нащадки Аратти»;

- КОЛЕСНИК Наталії Іванівні, голові ради Макошинської селищної благодійної організації «Нащадки Аратти»;

- БУТКО Олені Олександрівні, волонтеру Макошинської селищної благодійної організації «Нащадки Аратти»;

- ЯРИНІ Наталії Олексіївні, волонтеру Макошинської селищної благодійної організації «Нащадки Аратти».

 
22 березня 2023
back