back

Напрацюваннями у сфері спілкування з дітьми, які мають особливі освітні потреби, ділились фахівці ІРЦ

Сьогодні у конференційній залі міської ради відбувся круглий стіл «Корекційно-розвиткова складова з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивно-ресурсних центрів та закладів загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням». На зустрічі фахівці Комунальної установи «Менський інклюзивно-ресурсний центр» Менської міської ради ділились власним досвідом та методами роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Заступник міського голови Вікторія Прищепа підкреслила: «З початком війни збільшилася кількість діток, які потребують інклюзивної допомоги. Сьогодні це не тільки діти з Менщини та північних громад Чернігівщини, а й багато діток з вимушено-переміщених родин. Центр працює з дошкільниками, які  не відвідують дитячі садочки, тому дуже важливо, щоб вчителі шкіл, де навчаються діти з особливостями освітнього розвитку змогли знайти підхід до таких учнів та знали їх психологічні особливості. Саме цим і зумовлена необхідність цієї зустрічі».

Директорка закладу Ольга Скосир презентувала  оновлений завдяки співпраці з UNICEF сучасний ІРЦ, який має всі умови і досвідчених фахівців  для надання інклюзивних послуг на рівні найвищих стандартів. Своїми напрацюваннями ділилися психолог, реабілітолог, дефектолог та логопед інклюзивно-ресурсного центру. Пізніше всіх присутніх запросили до оновленого ІРЦ, власні очі побачити сучасне обладнання, дитячий майданчик з елементами інклюзії, спеціальні  новітні дидактичні матеріали.

Очільниця Відділу освіти Менської міської ради Ірина Лук’яненко запевнила, що такі зустрічі з обміну досвідом будуть відбуватись і надалі, а також, за потреби, фахівці ІРЦ проводитимуть індивідуальні консультації для вчителів.

 
 
 
 

 

21 березня 2023
back