back

Презентовано аналітичну частину плану відновлення Менської громади

Презентування аналітичної частини плану відновлення та розвитку Менської громади на засіданні робочої групи - пріоритети та ідеї для післявоєнного відновлення економіки.

Під час другого засідання робочої групи щодо розробки плану відновлення та розвитку регіональний радник Проєкту Максим Корявець презентував аналітичну частину плану повоєнного відновлення та розвитку Менської громади. Аналітику проведено на основі аналізу соціально-економічного стану громади та данними, які формувалися за результатами опитувань місцевого бізнесу, мешканців... Узагальненням інформації займалися фахівці відділу економічного розвитку та інвестицій та секретар ради.

На засіданні був присутній національний радник проєкту Юрій Вдовенко. У своєму виступі він підкреслив важливість такої спільної роботи та ефективної взаємодії для створення реалістичного та дієвого плану, який буде сприяти розвитку громади та поліпшенню якості життя її мешканців. Також Юрій Станіславович висловив впевненість, що наші спільні зусилля допоможуть відновити Менську громаду та її економіку і це стане прикладом успішної реалізації проєктів відновлення для всіх громад, які потребують відновлення

Основною темою, яку найбільш жваво обговорювали члени робочої групи, стали три пріоритетних напрямки, за якими має проводитись робота - негайне реагування, відновлення та розвиток.

Серед пропонованих – реконструкція очисних споруд; реконструкція та будівництво їдалень, спортзалів та укриттів в освітніх закладах громади; покращення якості надання медичних послуг; реконструкція будівель, які надають культурні послуги та створення громадських просторів; покращення дорожньо-трансфортної інфраструктури; кращі публічні та адміністравтині послуги та чимало іншого. Міський голова Геннадій Примаков запропонував ініціативу стосовно будівництва торфозаводу в селищі Прогрес, адже тепер в Україні вироблятимуть котли, які працюють на торф’яному пилу, що може стати чудовим альтернативним джерелом виробництва теплової енергії. Також важливо, що у селищі є декілька двоповерхових квартирних будинки, які потребують реконструкції, для проживання працівників, а чудова природа навколо може стати гарним місцем для повоєнної реабілітації.

Також були висунуті ініціативи щодо організації туристичних маршрутів з урахуванням того, що територією громади протікає річка Десна та кластерної переробки побутових відходів.

Всі ці ідеї після детального розгляду та аналізу будуть включені до плану відновлення нашої громади, який потім буде включено до всеобласного плану.

Підводячи підсумки другого засідання робочої групи, міський голова зазначив, що незважаючи на всі труднощі, з якими стикалися мешканці громади і місцевий бізнес, ми досягли багатьох важливих цілей.. Ми й далі буде продовжуватимемо працювати, щоб покращувати якість життя наших мешканців.

"Загалом, я вважаю, що ми зробили великий крок у напрямку розвитку нашої громади, розробляючи план відновлення" - підсумував Геннадій Анатолійович..

Ще раз нагадаємо, що в проєкт "Надання експертної та технічної допомоги уряду та регіональним адміністраціям у розробці та реалізації планів відновлення", який фінансується Урядом Великої Британії, увійшли 15 громад Чернігівщини.

 

17 березня 2023
back