back

Нове партнерство: Менська громада та італійський муніципалітет Кастельтерміні погодили тексти угоди про співробітництво

Сьогодні рада італійського муніципалітету Кастельтерміні погодила текст угоди про співдружність та співпрацю з Менською громадою. Аналогічне рішення 15 березня схвалили на сесії Менської міської ради.

Угода про співдружність та співпрацю між органами місцевого самоврядування Кастельтерміні (Італійська Республіка) і Менською територіальною громадою (Україна) є важливим кроком у зміцненні відносин між народами та громадами. Згода на розвиток співпраці в таких сферах, як освіта, культура, спорт, економіка та соціальна підтримка, відкриває шлях до реалізації спільних проектів, які сприятимуть розвитку обох громад.

Даний договір дозволить обмінюватися досвідом та знаннями в різних сферах, зокрема у впровадженні сучасних освітніх проектів та сприянні культурній та історичній діяльності. Крім того, співпраця у спортивних змаганнях та розвиток туризму піднімуть імідж обох громад та стануть основою для подальшого економічного зростання.

Найближчим часом можна очікувати реалізацію спільних проектів в таких сферах, як соціальний захист, екологія та раціональне використання природних ресурсів, що стане вагомим внеском у розвиток обох громад. Важливо зазначити, що укладена угода має термін дії п'ять років, що дає можливість розраховувати на стабільну та довгострокову співпрацю між двома громадами.

Загалом, така співпраця є важливою для обох громад, оскільки сприяє взаємному розвитку та зміцненню дружніх відносин між народами. Даний договір є позитивним прикладом співпраці між органами місцевого самоврядування Італії та України. Найближчим часом відбудеться безпосереднє підписання Угоди мерами громад-партнерів.

17 березня 2023
back