back

У Мені відбулась координаційна зустріч в ході якої обговорили проблеми внутрішньо переміщених осіб та можливості підтримки ВПО

У понеділок, 15 березня, відбулася координаційна зустріч представників регіональної команди проєкту "Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб", що реалізується Благодійною організацією "Благодійним фондом "Стабілізейшен Суппорт Сервісез". У зустрічі взяли участь представники Відділу соціального захисту населення, сім'ї, молоді та охорони здоров'я та керівництво Менської міської ради Чернігівської області.

Під час зустрічі були презентовані цілі та завдання Проєкту, детально обговорені його етапи та подальші кроки. Учасники зустрічі обговорили поточну ситуацію щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб та надання соціальних послуг, включаючи постраждале населення. Було обговорено теми майбутніх вебінарів та потреби в навчальних та інформаційних матеріалах, які будуть актуальні для працівників установ соціального захисту населення Менської громади.

Також були розглянуті кроки щодо формування ініціативної групи для створення Ради внутрішньо переміщених осіб. Захід відвідали секретар ради Юрій Стальниченко та заступник міського голови Вікторія Прищепа.

Зокрема, заступник міського голови Вікторія Прищепа зазначила, що проблема внутрішньо переміщених осіб є надзвичайно актуальною для Менської громади та є однією з найбільш складних і важливих для міської ради. Тому наше місцеве самоврядування готове надати всю необхідну допомогу в рамках своїх повноважень для вирішення цієї проблеми, для цього вже є ряд діючих програм підтримки. і постійно продовжується співпраця над вдосконаленням цих послуг.

Секретар ради Юрій Стальниченко також зазначив, що координаційні зустрічі такого роду є дуже важливими для співпраці між органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями в розв'язанні важливих проблем. Він наголосив на тому, що в рамках зустрічі були запропоновані цікаві ідеї та плани на майбутнє, які сприятимуть підвищенню ефективності проєкту та поліпшенню життєвих умов вимушено переміщених осіб в Менській громаді.

Отже, координаційна зустріч представників регіональної команди проєкту "Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб" є важливим кроком для розв'язання проблем внутрішньо переміщених осіб в Менській громаді. Співпраця між міською радою та громадськими організаціями в цьому напрямку є надзвичайно важливою, а запропоновані плани та ідеї на майбутнє покликані допомогти вирішити цю проблему і поліпшити життя вимушено переміщених осіб.

Під час зустрічі було зазначено, що проблема реєстрації внутрішньо переміщених осіб та надання їм соціальних послуг залишається дуже актуальною.

17 березня 2023
back