back

На честь загиблих Героїв відбулися меморіальні заходи у Мені та Бірківці

Сьогодні, 15 березня 2023 року, минає рік з дня загибелі українських воїнів Миколи Сидорця та Віталія Горбача, які віддали свої життя за свободу і незалежність нашої держави внаслідок російської агресії.

Сьогоднішні заходи на честь пам’яті Героїв пройшли у селі Бірківка та місті Мена. Рідні, друзі, близькі, представники міської ради та центру комплектування та соціальної підтримки зібрались, щоб вшанувати пам’ять захисників.

У Бірківці, на місцевому кладовищі, було проведено церемонію вшанування пам’яті Миколи Сидорця. Під час церемонії була оголошена хвилина мовчання, після якої були покладені квіти до його могили. Присутні вшанували пам’ять Захисника, який віддав своє життя за майбутнє нашої країни. Перед присутніми зі словами співчуття виступили заступник міського голови Вікторія Прищепа та староста Роман Боюн. У своїх виступах, вони висловили щирі співчуття рідним та близьким загиблого, зазначивши, що немає слів, які можуть висловити нашу глибоку скорботу та біль. Нехай пам'ять про них завжди буде живою та світлою.

У місті Мена відбувся меморіальний захід на честь пам’яті Віталія Горбача. Присутні зібралися на його могилі, де була проведена церемонія вшанування пам’яті. Хвилиною мовчання та покладанням квітів учасники заходу вшанували пам’ять Героя. Виступаючи перед присутніми секретар міської ради Юрій Стальниченко відмітив: «Війна і смерть невблаганні. На жаль, у найважчі роки боротьби вони забирають найкращих. Віталій назавжди залишаться в нашій пам’яті як людиною, яка любила спорт, вела здоровий спосіб життя, займалась творчістю і не вагаючись пішла захищати свою країну від ворога».

Під час обох заходів було зазначено, що Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам'яті та серцях. Віддача життя за свою країну - це найвища міркування патріотизму та героїзму, і ми повинні пам’ятати кожного, хто віддав своє життя за Україну.

15 березня 2023
back