back

Менська громада на шляху до цифрової трансформації: нас відібрано до акселераційної програми "Громада 4.0"

Менську громаду успішно відібрано до Акселераційної програми "Громада 4.0" для розвитку кібербезпеки та цифрової трансформації!

Нещодавно Менська міська рада отримала приємну новину від команди Social Boost про те, що Менська громада стала учасницею акселераційної програми для громад "Громада 4.0". Кожна п'ята громада України подала свою заявку на конкурс. Всього надійшло 291 заявка від громад, що прагнуть впровадити цифрові технології у власну роботу. Ми радіємо тому, що нашу громаду було відібрано до участі. Ця програма має на меті допомогти впроваджувати цифрові технології та покращувати якість життя мешканців, розвивати питання кібербезпеки, щоб забезпечити стійкий розвиток громад у сучасних умовах.

Тема кібербезпеки, яку було обрано при подачі заявки, є особливо актуальною не тільки для Менської громади, а й для всіх громад України в першу чергу через війну з росією, яка продовжується вже дев'ятий рік. Кібератаки можуть завдати значної шкоди як індивідуальним користувачам, так і органам влади та місцевим органам самоврядування. Отже, створення кібербезпечного середовища є дуже важливим завданням, і ми радіємо, що нашу заявку, саму ідею та її відповідність до критеріїв Програми високо оцінили експерти. Зокрема, було високо оцінено мотивацію, потреби та склад команди громади. Це підвищує значення ідеї створення кібербезпечного середовища в громаді та використання цифрових технологій для забезпечення безпеки мешканців.

Протягом п'ятимісячної акселерації Менська громада матиме можливість працювати над розробкою власного проєкту, отримати необхідні знання та експертну підтримку для старту цифровізації громади. Учасники отримають менторський супровід від експертів, зможуть приєднатися до живого комуніті та розширити власну мережу контактів. У рамках програми будуть проведені 10 лекцій і 5 воркшопів, а також забезпечена професійна комунікаційна підтримка.

До команди проекту увійшли як фахівці Менської міської ради так і експерти IT-кластеру "Chernihiv.IT" та Агенції регіонального розвитку Чернігівської області. Тож завдяки участі нашої громади в Програмі "Громада 4.0.", ми впевнені, що не тільки зможемо створити умови для покращення кібербезпеки та впровадження сучасних цифрових технологій для нашої громади, зробити її міцнішою, більш відкритою до світу, а й "мультиплікувати" отриманий позитивний досвід для впровадження в інших громадах. 

 

P.S.   «Громада 4.0» реалізується міжнародною організацією SocialBoost в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та за підтримки Програми "U-LEAD з Європою".

10 березня 2023
back