back

Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк

Сьогодні минає 209-річниця з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, який був і залишається справжнім генієм української нації, людиною незвичайної долі і неймовірного таланту, що здобула світову славу.

Представники Менської міської ради, громадськість міста поклали квіти до пам’ятника Великого Кобзаря.

У читальному залі міської публічної бібліотеки проведено літературно-музичний фреш «Бентежне слово Кобзаря». Присутні мали змогу ознайомитися з найцікавішими фактами життя великого митця та переглянути відео з музичними творами, в основі яких лежать відомі вірші поета, які не втрачають своєї актуальності і сьогодні. Пісні у виконанні відомих українськи виконавців Артема Пивоварова та Єрмак, Надії Дорофєєвої, гурту «Скрябін», фольк-рок оркестру «Тарасова ніч», Піккардійська терція нікого не залишили байдужими.

Виступаючи перед учасниками заходу, секретар міської ради Юрій Стальниченко відмітив, що невмирущість, значущість і велич творчості Тараса Шевченка – вражаюча. Вона єднає всіх нас, змушує замислитися над одвічними людськими цінностями та прагненнями українців до волі, незалежності та щасливого життя. Саме за це непохитно стоять нині на передовій наші герої-захисники.

Для користувачів бібліотеки також підготовлена книжкова виставка «Єднайте душі словом Кобзаря!»

09 березня 2023
back